Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 21.07.2009.

22:39

SP: Stefan Mitrović završio učešće

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostala je na Svetskom prvenstvu u Rimu bez Stefana Mitrovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mitrović je zbog zdravstvenih problema odveden u bolnicu, gde je zadržan na posmatranju. "Prema prvim procenama, sumnja se na virusnu infekciju i Stefan bi morao da prođe trodnevno ispitivanje. Infekcija je dovela do otoka pljuvačnih žlezda i mislim da je njegovo učešće na ovom prvenstvu pod znakom pitanja", rekao je lekar reprezentacije Nebojša Jeremić.

Prema pravilima Međunarodne plivačke federacije (FINA), selektor naše reprezentacije Dejan Udovočić mogao bi da pozove drugog igrača, ukoliko medicinski stručnjaci FINA prihvate nalaze italijanskih ekara.

"Za sada je još rano da govormo o tome. Donećemo odluku sutra kada budu poznati rezultati testova", rekao je Udovočić.

Naši reprezentativci su, inače, još pod utiskom početnog poraza od Španije. Igrači su posle meča održali sastanak i zajednički je stav da je pobeda rivala bila zaslužena, ali da su joj najviše doprineli oni sami bojažljivom, dekoncetrisanom i slabom igrom, posebno u finišu susreta.

"Napravili smo sebi medveđu uslugu. Imali smo veliki broj grešaka i jednostavno nije bilo logično da pobedimo", rekao je Slavko Gak.

Dobra igra u središnici meča, kada smo preokrenuli rezultat i od 1:4 stigli do vođstva, upropašćena je u poslednjoj četvrtini izuzetno slabom igrom, pre svega sa igračem manje.

"Nedopustivo je da primimo toliko golova. Odbrana je uvek bila adut ove ekipe. Sa ovakvim učinkom bolje nismo ni mogli da prodjemo. Ne smemo sada dopustiti da nas uhvati letargija. Mislim da je ovaj sastav imun na tako nešto. Sigurno je da možemo da igramo mnogo bolje", rekao je Filip Filipović.

Posle poraza protiv Španije, reprezentacija Srbije će morati da igra meč osmine finala, najverovatnije protiv Rumunije. Mnogo veće zlo od toga je, medjutim, činjenica da ćemo, zbog toga što nećemo biti prvi u grupi, već u četvrtfinalu gotovo sigurno morati da igramo protiv Mađarske.

U drugom kolu Srbija se u sredu od 13,30 časova sastaje sa Kazahstanom i biće to prilika da igrači vrate samopuzdanje. Iako protivnik ne može da ugrozi trijumf, Udovičić će insistirati na maksimalnom pristupu.

"Protiv Španije je napravljeno dosta grešaka koje moramo da otklonimo. U tom kontekstu meč sa Kazahstanom dolazi u pravo vreme i sutra će nam biti bitno da odigramo što je moguće kvalitetnije", kaže Udovičić.

Kapiten našeg tima Vanja Udovičić sutra će odigrati 200. utakmicu za reprezentaciju, za koju je postigao 195 golova. Za nacionalni tim je debitovao 2000, a od 2002. i Svetskog kupa je standardni član reprezentacije. Osvojio je svetsko prvenstvo 2005, evropske šampionate 2003 i 2006, Svetsku ligu 2005, 2006, 2007 i 2008, kao i više srebrnih i bronzanih odličja.

"Lepa brojka, nije malo odigrati 200 utakmica za reprezentaciju. Na sreću, imam daleko više lepih, nego ružnih uspomena. Nadam se da će tako biti i u narednom periodu, jer verujem u ovaj tim", rekao je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve