Nova vest
Vaterpolo

Subota, 20.06.2009.

20:07

SL: Srbija bez finala

Vaterpolisti Srbije izgubili su od Hrvatske 7:5 (3:1, 1:2, 2:1, 1:1), u polufinalu završnog turnira Svetske lige u Podgorici.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Dejana Udovičića bila je u zaostatku tokom celog susreta, a tokom druge deonice bilo je i najvećih 4:1 za Hrvatsku. Srbija je odličnom odbranom u trećem periodu smanjila na samo gol zaostatka, ali u poslednjih osam minuta naša selekcija nije uspela da sustigne protivnika koji će u nedelju igrati u borbi za titulu.

Hrvatska je bolje počela utakmicu i već posle prve četvrtine i vođstva od 3:1 nagovestila pobedu.

Nekoliko puta u daljem toku utakmice izabranici Dejana Udovičića pokušali su da približe protivniku, ali su svaki put odigrali loše sa igračem više. Po jedan gol za Srbiju postigli su Andrija Prlainović, Vanja Udovičić, Duško Pijetlović, Živko Gocić i Slobodan Nikić.

Najbolji u hrvatskom timu bili su Srđan Antonijević i Sandro Sukno sa po tri gola, dok je Samir Barać dao jedan pogodak.

Protivnik Hrvatske u finalu biće Crna Gora koja je u drugom polufinalu bez problema pobedila selekciju SAD sa 10:6. Reprezentacija Srbije će u nedelju u utakmici za treće mesto igrati SAD u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Srbija - Hrvatska 5:7

Bazen: Morača, gledalaca: oko 3.000, sudije: su Kiselji (Madjarska) i Kolatoni (Italija).

Srbija: Soro, P.Filipović, Gocić 1 , Udovičić 1, Gak, D.Pijetlović 1, Nikić 1, Aleksić , Radjen, F. Filipović , Prlainović 1, Mitrović, G.Pijetlović.
Hrvatska: Brzica, Burić, Bošković, Dobud, Buljubašić, Antonijević 3, Karač, Bušlje, Sukno 3, Barać 1, Hinić, Obradović, Pavić.

Igrač više: Srbija 14 (3), Hrvatska 13 (3).
Peterci: Hrvatska 2 (2).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve