Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 08.06.2009.

14:22

Vaterpolisti ponovo nerešeno sa SAD

U trećem susretu u okviru priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo, vaterpolisti Srbije remizirali su sa domaćom selekcijom SAD 13:13.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U sjajnom ambijentu na bazenu Univerziteta Stenford, Srbija i SAD su odigrali nerešeno u meču punom preokreta i golova. Najefikasniji u našoj reprezentaciji bio je Duško Pijetlović sa četiri gola. Reprezentacija se vraća u Srbiju u četvrtak, dok će se trener Stanojević, Ćuk, Petar Filipović, Vapenski i Šaponjić pridružiti studentskoj selekciji u Moskvi.

Srbija je tako pripreme u SAD završila sa jednom pobedom i dva remija.

Srbija je povela pogotkom Prlainovića, ali su Amerikanci sa tri pogotka preokrenuli rezultat, a na 2:3 smanjuje Mitrović. Početkom druge četvrtine Aleksić je izjednačio, a nakon gola Rajta za novo vođstvo selekcije SAD, Pijetlović i Mitrović preokreću na 5:5. Do kraja četvrtine gol za Srbiju postiže Pijetlović za smanjenje prednosti Amerikanaca na 6:7.

U trećoj četvrtini Avramović izjednačuje na 7:7, a nakon toga sledi serija od tri uzastopna isključenja za naše igrače. U nastavku obe ekipe su postigle po dva gola, tako da se u poslednju četvrtinu ušlo rezultatom 9:9. Srbija je povela na početku poslednjeg dela igre, a Smit je ubrzo uzvratio. Golovima Gocića i Mitrovića Srbija je imala dva gola razlike 12:10, ali su Amerikanci iskoristili igrača više i smanjili golom Bejlija, a ubrzo zatim i izjednačili na dva minuta pre kraja. Filipović je iskoristio igrača više u bazenu i postigao gol za 13:12, ali je Pauers, takođe sa igračem više na minut do kraja izjednačio. U nastavku SAD sa igračem više pogađaju prečku, tako da je na kraju ostalo 13:13.

Selektor Dejan Udovičić nije želeo previše da ocenjuje rad na pripremama u SAD.

"Tek smo počeli i rano je za bilo kakve zaključke. Momci su odlično sve odradili, stvorena je pozitivna atmosfera. Rad je bio naporan, svaki dan bazen dva puta, plus sjajni uslovi u teretani. Raduje me hrabra igra, preuzimanje odgovornosti. Do juče je veći deo ove ekipe praktično bio zaštićen od toga. Sada je sve drugačije i to dobro podnose".

Udovičić je istakao da rezultati nisu bili u prvom planu.

"Hteli smo utakmice i to smo dobili. Odavno nema više prijateljskih mečeva već se svako trudi da u svakoj utakmici nauči što više. Tako su i nama tri susreta sa SAD odlično došli. Naša saradnja je godinama veoma dobra. U bazenu se ne poznajemo, hoćemo da iz svakog meča naučimo nešto novo", rekao je selektor.

SAD - Srbija 13:13 (3:2,4:4,2:3, 4:4)
SAD
: Mozes, Varelas 3, Hopkins1, Pauers 1, Rajt 2, Man, Tajrel 1, Bejli 2 , Aleksander, Smit 2, Krumpolc , Ker, Delgadilo, Džonson 1, Mek Donel . Selektor: Šreder.
Srbija: Soro, Avramović 1, Gocić 1, Vapenski, Gak, D.Pijetlović 4, P.Filipović 1, Aleksić 1 ,Radjen, F.Filipović 1 , Prlainović 1, S.Mitrović 3 , G.Pijetlović, Šaponjić, Ćuk. Selektor: Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve