Nova vest
Vaterpolo

Subota, 09.05.2009.

16:27

Šapić završio karijeru

Jedan od najboljih vaterpolista Srbije i sveta svih vremena, Aleksandar Šapić odlučio je da završi igračku karijeru.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šapić je bio član reprezentacije koja je najveći uspeh ostvarila osvajanjem titule šampiona sveta 2005. godine u Montrealu. Pored zlata iz Kanade na svetskim prvenstvima osvojio je srebro u Fukuoki 2001. godine i dve brozne u Pertu 1998. i Barseloni 2003. godine.

Na Olimpijskim igrama Šapić je sa nacionalnom selekcijom 2004. godine u Atini osvojio srebro i bronze na Igrama u Sidneju 2000. godine i Pekingu prošle godine.

Šapić je na evropskim prvenstvima tri puta osvojio titulu uz dva srebra, dok je četiri godine uzastopno Svetsku ligu završio na prvom mestu, od 2005. do 2008. godine.

Detalji zbog čega je Šapić iznenada odlučio da prekine igračku karijeru se ne znaju, ali će biti poznati u utorak, za kada je zakazana konferencija na kojoj će proslavljeni vaterpolista poslednji put odgovarati na pitanja vezana za kompletnu igračku karijeru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve