Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 08.03.2009.

15:26

Srbija pobednik turnira u Egeru

Vaterpolo reprezentacija Srbije trijumfovala je na turniru u Egeru, pošto je u poslednjem kolu savladala Rumuniju sa 12:3 (4:0, 3:0, 4:3, 1:0).

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Posle odlične igre u subotu i nerešenog rezultata u duelu sa Mađarima, Srbija je u nedelju deklasirala Rumuniju, a da u poslednjoj četvrtini nije došlo do opuštanja, zbog čega nisu realiziovana četiri napada s igračem više, trijumf bi bio jos ubedljiviji.

U poslednjoj utakmici na turniru, Mađarskoj je za osvajanje prvog mesta bila potrebna pobeda protiv SAD sa više od 11 golova razlike, ali su Amerikanci odigrali veoma borbeno i na kraju su poraženi sa 13:4, što je Srbiji bilo dovoljno da osvoji „Volvo kup“, zahvaljujući boljoj gol razlici.

Golman reprezentacije Srbije Slobodan Soro, koji je branio samo na prve dve utakmice, proglašen je za najboljeg čuvara mreže, a najbolji igrač turnira bio je Mađar Danilej Varga. Vaterpolisti Srbije u nedelju uveče iz Budimpeste putuju u Atinu, gde ih u utorak očekuje susret sa Grckom u okviru trećeg kola Svetske lige. U timu neće biti Gojka Pijetlovića koji je zbog klupskih obaveza morao da se vrati u Kotor, Vapenskog i Petra Filipovića, ali će se ekipi pridružiti Vanja Udovičić i Slobodan Nikić.

Utakmica je odigrana na bazenu Bickej pred oko 600 gledalaca, a sudili su Špigel (Nemačka) i Stankijevič (SAD). Igrač više: Srbija 13 (6), Rumunija 8 (2). Peterci: Rumunija 1 (1).
Srbija: G. Pijetlović, Avramović, Gocić, Vapenski 1, Gak 3, D. Pijetlović, Aleksić, Rađen. F. Filipović 2, Prlainović 4, S. Mitrović 2, P. Filipović, B. Mitrović.
Rumunija: Stoenesku, Đoanta, Negreanu, Đovanesku, Josep 1, Busila, Popesku, Kretu, Edvard 1, Đakonu, Giban 1, Kadar, Tarnoveci, Nensiu, Dragusin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve