Adžić: "Nismo zvali Šefika"

Generalni sekretar VPSCG Dejan Adžić izjavio je da nije tačna tvrdnja podgoričkih medija da će Denis Šefik braniti za vaterpolo reprezentaciju Crne Gore.

Izvor: B92, Večernje novosti Crna Gora
Podeli

„Ta vest je iznenadila i mene. Ne znam ni ko to uporno plasira. Tačno je da je Denis ovde veoma popularan, ali mi nismo ni razmišljali, niti planirali da razgovaramo o njegovom angažovanju. Uostalom, ništa ne bismo radili bez prethodnog dogovora sa VS Srbije“, izjavio je za 'Večernje novosti' Adžić.

I u vaterpolo savezu Srbije su naglasili da im se Šefik nije obraćao sa zahtevom da mu se dozvoli da igra za drugu zemlju. Uostalom, propisi nalažu da neko može da promeni reprezentaciju samo ako prethodne dve godine nije igrao za svoj nacionalni tim. To praktično znači da Šefik (33), i da hoće da nastupa za Crnu Goru, ne bi mogao da debituje pre 2011. godine.

„Iskreno, ne znam da li je Šefik podneo bilo kakav zahtev“, zaključio je Adžić

Da se ne može tek tako promeniti selekcija pokazuje i primer Hrvata Jelače i Eleza i Crnogoraca Popovića i Kordića, koji su morali da dobiju potvrdu da dve godine nisu igrali za svoje zemlje, kako bi pojačali Gruziju na B prvenstvu Evrope.