Nova vest
Vaterpolo

Petak, 13.02.2009.

20:14

Počinje vaterpolo 'A' liga Srbije

Partizan Rajfajzen dočekuje u subotu na Banjici ekipu Studenta na početku nove sezone u vaterpolo 'A' ligi Srbije.

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

'Crno-beli' će i ove sezone biti bez prave konkurencije na domaćoj sceni, pa će im mečevi u domaćoj ligi praktično poslužiti kao priprema za obaveze u Evropi. U ostalim mečevima prvom kola Beograd u Obrenovcu dočekuje Vojvodinu, dok Niš igra kod kuće protiv obrenovačkog TENT-a.

"Domaća liga za nas nema toliku rezultatsku važnost, koliko nam je bitna zbog igranja utakmica", rekao je Flip Filipović pred duel sa Studentom, ekipom koju od letos vodi Igor Milanović.

Sezonu su krajem januara otvorili Partizan i Vojvodina, u finalu Kupa. Pehar je pripao Partizanu, pobedom od 10:7. Prvak Srbije u međuvremenu je odigrao i 4 utakmice u Evroligi, gde je već obezbedio plasman u četvrtfinale.

Sa druge strane, evropske mečeve igrala je i Vojvodina, koja je prošlog vikenda eliminisana u četvrtfinalu LEN kupa.

"Taj meč, i sve što smo učinili u Evropi, za nas je samo putokaz i podstrek da radimo još jače", izjavio je trener Vojvodine Dejan Stanojević za 'Sport'.

Raspored mečeva u prva dva kola:

1. kolo "A" lige, 14.februar: Beograd – Vojvodina OTP (Obrenovac, 20.30h), Niš – TENT (Čair, 20h), Partizan Rajfajzen – Student (Banjica u 18.30h).

2. kolo, 21.februar: Vojvodina OTP – TENT, Student – Niš, Beograd – Partizan Rajfajzen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve