Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 04.11.2008.

18:25

Beograd kandidat za SP 2013. godine

Svetska plivačka federacija saopštila je da se Beograd sa još sedam gradova kandidovao za organizaciju 15. prvenstva sveta u vodenim sportovima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pored Beograda, kandidati za SP u plivanju, vaterpolu, skokovima, sinhronizovanom i daljinskom plivanju su još Budimpešta, Dubai, Hamburg, Hongkong, Madrid i Moskva. U saopštenju FINA navodi se da će 4. decembra u Lozani biti organizovan sastanak kome će prisustvovati predstavnici svih sedam gradova.

Oni će čelnike FINA upoznati sa svojim mogućnostma, a pažnja će pre svega biti usmerena na bazene i mogućnosti smeštaja i transporta.

Svi kandidati imaće posle toga rok do 2. marta naredne godine da dostave detaljne planove organizacije šampionata, a odluku o tome kome će pripasti domaći8nstvo FINA će doneti na sastanku svog Izvršnog biroa, koji će biti održan 18. jula 2009, za vreme prvenstva sveta u Rimu.
Nakon šampionata u Rimu, naredno prvenstvo sveta biće održano od 16. do 31. jula u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve