Nova vest
Vaterpolo

Subota, 02.08.2008.

21:41

Juniori u finalu EP u vaterpolu!

Juniorska reprezentacija Srbije pobedom nad Grčkom od 9:5 uspela je da se plasira u finale Evropskog prvenstva u vaterpolu!

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Naši juniori će se u finalu u nedelju od 19:30 sastati sa Mađarskom, koja je bila bolje od Hrvatske 12:10. U finalnoj utakmici Srbija će pokušati da odbrani zlato osvojeno pre dve godine na Malti.

Domaći juniori su prednost stekli već u prvoj četvrtini, u kojoj su poveli sa 3:2. U drugoj četvrtini viđen je samo jedan gol , i to naših reprezentativaca, dok je posle treće četvrtine Srbija imala veliku prednost od 7:3. Do kraja susreta oba tima postigla su još po dva gola.
Bez obzira na upornost rivala, veoma jaka odbrana našeg tima odbila je sve napade Grka, a uz efikasan napad i dobro organizovane akcije sa igračem više pobeda nije dovedena u pitanje. Radovič, Komadinić i Vukmanović postigli su po dva pogotka, dok su se Ubović, Milicić i Rašović po jednom upisali u listu strelaca.

Meč je odigrana na "Banjici" pred oko 400 gledalaca, a sudili su Van Hems (Holandija) i Sisneros Oriljo (Španija).

Na putu do finala selekcija Srbije savladala je Španiju, Italiju i Ukrajinu u grupi, dok su u četvrtfinalu srpski juniori ponovo pobedili Italiju rezultatom 10:8.

Srbija: Manić, Rašović 1, Vukmanović 2, Marković, Šaponjić, Komadinić 2, Stefanović, Matović, Matović, Radović 2, Ubović 1, Milicić 1, Vuksanović, Petić.
Grčka: Papadogijanis, Genidunijas 1, Vitelas, Kukis, Pontijakas, Dragonas, Vlahopulos 1, Kapocis 1, Dermicakis 2, Kalis, Kastanakis, Keramejanakis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve