Nova vest
Vaterpolo

Petak, 01.08.2008.

16:41

Vaterpolisti otišli na Daleki istok

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić ocenio je da će olimpijski turnir u Pekingu biti najzanimljiviji od svih takmičenja u kolektivnim sportovima na Olimpijskim igrama. "Osam ili devet selekcija imaće ambicije da osvoje medalju na Igrama u Pekingu, što je podatak koji sam po sebi govori kakva će biti konkurencija", izjavio je Udovičić na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" pred put u Seul, gde će biti obavljene završne pripreme za najvažnije sportsko takmičenje.

On je podsetio da su iza naših najboljih vaterpolista ovog leta već dva velika takmičenja, finalni turnir Svetske lige u Đenovi i šampionat Evrope u Malagi.

Udovičić je dodao da su mnoge reprezentacije ucestvovale na tim takmičenjima sa kombinovanim sastavima, tempirajući formu za Olimpijske igre.

"Mi smo, medjutim, još na početku priprema, 14. maja, najavili da ćemo na svakom takmičenju nastupiti sa najjačim mogućim timom i maksimalnim ambicijama", naglasio je selektor srpske reprezentacije.

"Pitaju me za golove. Nije važno ko ih postiže, važno je da se pobedjuje. Karakteristika ove ekipe je da se nikada nije štedela i da nikada nije kalkulisala. To je u Đenovi bilo dovoljno za zlato, u Malagi za srebro. Videćemo koliko će to da vredi na Igrama", rekao je najbolji strelac tima Srbije Aleksandar Šapić.

"Nedostaje mi ova zlatna medalja i ona je cilj. Najbolje se osećam kada imam odličje. Znamo šta nas čeka i spremni smo na sve izazove", izjavio je golman Denis Šefik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve