Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 13.07.2008.

22:46

EP: Srbiji srebrna medalja

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da odbrane titulu prvaka Evrope.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Oni su u finalnom meču poraženi od reprezentacije Crne Gore posle produžetaka rezultatom 6:5 (2:1, 0:3, 2:0, 1:1, u produžecima 1:0, 0:0). U regularnom delu meča bilo je 5:5. Pobednički gol za debitante na šampionatu Evrope postigao je Nikola Vukčević u prvom produžetku, kome je to jedini gol na prvenstvu.

Za Srbiju, Pjetlović je postigao dva, a Rađen, Šapić i Peković po jedan pogodak. U reprezentaciji Crne Gore šest igrača je po jednom bilo efikasno, Vukčević, Tičić, Mlađan Janović, Danilčić, Gojković i Jokić.

Ključni momenat u meču desio se u trećoj četvrtini kada naši vaterpolisti nisu uspeli da realizuju dva napada sa igračem više pri vođstvu od 4:2 i. Tada sledi pad u igri i čak šesnaest minuta bez pogotka za Srbiju (u poslednja 24 minuta naš tim dao samo jedan gol).

Crnogorci su prvu četvrtinu rešili u svoju korist 2:1 golovima Gojkovića i Janovića. U sledećoj četvrtini srpski igrači su bili ubedljivo bolji i dobili taj deo igre sa 3:0. Nikola Rađen postigao je gol na asistenciju Filipa Filipovića, posle identične akcije kao u meču sa Mađarskom. Odbrana je funcionisala besprekorno, a Šefik, kome je to 200. meč u karijeri za reprezentaciju, bio je sjajan.

Poništen je veoma atraktivan gol kapitena Vladimira Vujasinovića zbog faula u napadu. Selektor Srbije Dejan Udovičić dobio je žuti karton zbog protesta.

Pad u igri dešava se u trećoj četvrini koju je Crna Gora dobila sa 2:0. U poslednjoj četvrtini, Crnogorci prvi dolaze do prednosti. Srbija izjednačuje golom Duška Pjetlovića posle asistencije Šapića iako mu je ruka protivničkog igrača bila na licu. Obe ekipe bile su nervozne u završnici meča i imale niz propuštenih šansi.

Jedini gol nastavku postignut je u prvom produžetku, strelac je bio Vukčević. U poslednjem napadu Crne Gore, sudije su svirale dva isključenja za Srbiju, Aleksandru Ćiriću i Filipu Filipoviću. Deset sekundi pre kraja, vaterpolisti Srbije krenuli su u poslednji napad a posle nekoliko uzastopnih prekršaja isključena su dva crnogorska igrača ali nije bilo vremena da se ta prednost iskoristi,a golman Crne Gore je zaustavio poslednji udarac i doneo svom timu zlato na debiju na velikim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

510 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve