Nova vest
Vaterpolo

Petak, 11.07.2008.

20:38

EP: Crnogorci u finalu

Vaterpolisti Crne Gore prvi su finalisti ovogodišnjeg Evropskog prvenstva u Malagi.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Crnogorci su u polufinalnom meču bili bolje od ekipe Hrvatske rezultatom 9:7 (1:2, 3:2, 2:2, 3:1). Njihovi protivnici u borbi za titulu biće igrači Srbije koji su savladali Mađarsku rezultatom 8:7.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Mlađan Janović sa tri gola, Boris Zloković i Vladimir Gojković postigli su po dva, a Nikola Janović i Aleksandar Ivović po jedan pogodak. U selekciji Hrvatske Zdeslav Vrdoljak, Aljoša Kunac, Maro Joković, Teo Dogaš, Pavo Marković, Samir Barać, Igor Hinić i Miho Bošković po jednom su bili efikasni.

Veći deo meča ekipe su bile izjednačene, a Crnogorci su u poslednjoj četvrtini odličnim akcijama stekli prednost.

Hrvatska je bolje počela meč i povela 2:0 a do kraja četvrtine Mlađan Janović uspeo je da smanji prednost. U drugoj četvrtini viđeno je nekoliko odličnih golova, ali i sjajnih odbrana crnogorskog golmana Miloša Šćepanovića.

Golom Gojkovića Crna Gora prvi put dolazi u vođstvo tri minuta pre kraja treće četvrtine. Hrvati su uspeli da izjednače i ponovo povedu.

U poslednjem delu igre viđena je sjajna akcija debitanata na Evropskom prvenstvu. Aleksandar Ivović je postigao gol sa dva metra posle dodavanja Draška Brguljana. Pobedu je ''overio'' Nikola Janović poslednjim pogotkom na meču.

Finale i meč za treće mesto na programu su u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve