Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 09.07.2008.

22:50

U polufinalu Crna Gora - Hrvatska

U polufinalu Evropskog prvenstva u vaterpolu sastaće se Srbija – Mađarska i Crna Gora – Hrvatska.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Reprezentacija Hrvatske je u četvrtfinalnom meču pobedila Italiju rezultatom 8:7 (4:2, 0:0, 3:2, 1:3) i tako obezbedila plasman među četiri najbolja tima. Selekcije Srbije i Crne Gore obezbedile su direktan plasman u polufinale pošto su zauzele prvo mesto u grupama.

U pobedničkom timu Teo Đogaš i Miho Bošković postigli su po dva, a Vrdoljak, Joković, Barać i Hinić po jedan pogodak. Kod Italijana Mauricijo Feluđo tri puta je bio efikasan.

Reprezentacija Hrvatske bila je bolji protivnik tokom većeg dela meča. Međutim, Italijani su odlično zaigrali u poslednjoj četvrtini i stigli na samo jedan gol razlike. Ipak, to nije bilo dovoljno da preokrenu rezultat.

Hrvati su u grupi A zauzeli treće mesti iza Crne Gore i Mađarske pošto su zabeleđili tri pobede i po jedan remi i poraz.

U drugom četvrtfinalnom meču, aktuelni olimpijski prvaci, Mađari ubedljivo su savladali Nemačku rezultatom 14:8. Opširnije o tom meču možete pročitati ovde.

Polufinale između Hrvatske i Crne Gore igra se u petak u 19.30, dok se Srbija i Mađarska sastaju u 21.00. Finale je na programu u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve