Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 09.07.2008.

16:25

Udovičić: "Svi su pod pritiskom"

Selektor vaterpolista Dejan Udovičić kaže da bi u završnici EP trebalo da bude lakše, jer će sve ekipe biti pod istim pritiskom.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija u dosadašnjem toku šampionata nije briljirala, ali je direktnim plasmanom u polufinale ispunila prvi cilj. "Naša grupa je bila lakša od druge i zbog toga smo imali dodatni pritisak, jer se podrazumevalo da dobijemo sve utakmce . Prva dva susreta, posebno onaj protiv Nemacke, odigrali smo dobro i imali odgovoran pristup, ali protiv Rumunije toga nije bilo", rekao je Udovičić.

" Zbog toga smo ušli u nervozu i sami sebi nametnuli imperativ da moramo da pobedimo Italiju. Igra iz poslednje dve četvrtine duela protiv Italije daje nam pravo da se nadamo najboljem", dodao je selektor.

Prema njegovim rečima, sada će sve ekipe biti u istom položaju, jer svi polufinalisti imaju isti pritisak i javnost od njih očekuje pobede.

"Mi ćemo u polufinalu gotovo sigurno igrati protiv Mađara, sa kojima smo se pripremali u Segedinu. Sve znamo jedni o drugima, ali verujem u naš kvalitet do kojeg se dolazi samo strpljivom igrom i maksimalnim angažovanjem", rekao je Udovičić.

Selektor našeg tima dodaje da je Crna Gora potpuno zasluženo osvojila prvo mesto u drugoj grupi i da je tim koji predvodi Petar Porobić zreo za olimpijsku medalju.

"Ne znam ko će im biti protivnik u polufinalu, jer Hrvatima neće biti lako protiv Italijana, ali ko god da bude Crna Gora je i ovde najozbiljniji kandidat za finale. U svakom slučaju, u polufinalu će igrati četiri najbolje ekipe i sve je otvoreno", kaže Udovičić.

On dodaje da svi imaju isti problem, jer žele dobre rezultate u Malagi, ali se istovremeno pripremaju za Olimpijske igre, koje imaju mnogo veću tezinu.

"Sve ekipe se pripremaju za Olimpijske igre i zbog toga su ovde primetne oscilacije. Španci će u Pekingu sigurno biti daleko bolji, a Grci su pokazali više nego što to rezultat pokazuje. Uveren sam da će tek na olimpijskom turniru biti vidjen pavi vaterpolo, mada i obve ima zanimljivih i kvalitetnih utakmica", rekao je Udovičić.

U sredu na prvenstvu Evrope na programu četvrtfinalni mečevi Hrvatska - Italija i Mađarska - Nemačka, a četvrtakl je slobodan dan.

Posle prve faze takmčenja objavljena je i statistika i gomlan našeg tima Denis Šefik ima najbolji procenat odbrana od 62 odsto, Aleksandar Šapić je pvi strelac sa 20 golova, Vanja Udovičić je najbolji kradljivac lopti (13), a Filip Filipović ima najviše asistencija (15).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve