Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 02.07.2008.

11:22

Vaterpolisti otputovali u Malagu

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u sredu ujutro u Malagu, gde će od 4. do 13. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Default images

Najbolji vaterpolisti Srbije u Malagi će braniti titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu, a u Španiju su otišli, kako kažu, ne samo po medalju, već i sa velikom željom da dobrim rezultatom obraduju saigrača Danila Ikodinovića, koji se oporavlja od povreda pretrpljenih u teškoj saobraćajnoj nesreći.

"Nadam se da ćemo i Dača i mi da budemo uspešni u narednih 10-tak dana. To je potrebno svima, pogotovo njemu. Ovo je trenutak da svi budemo složni kao nikada. Sigurno bi to Danilo voleo, da damo sve od sebe na Evropskom prvenstvu. To ćemo i uraditi", rekao je jedan od najtalentovanijih igrača Evrope Andrija Prlainović pred odlazak u Španiju.

Prlainović je dodao je Ikodinovićeva nesreća potresla celu reprezentaciju, ali da će uprkos tome, Srbija u Malagi pokušati da pruži partije na vrhunskom nivou.

"Malo nas je sve ovo zadesilo u teškom trenutku. Međutim, igrači su spremni da daju maksimum, a to je sam vrh i borba za medalju", rekao je Prlainović.

Srbija je pre dve nedelje osvojila Svetsku ligu u Đenovi, ali Prlainović ističe da je Evropsko prvenstvo mnogo jače takmičenje.

"Evropsko prvenstvo je mnogo ozbiljnije takmičenje. Ekipe će doći bolje pripremljene i pokušaće da ostvare što bolji rezultat iako svi govore da su Olimpijske igre glavni cilj", kazao je Prlainović.

Vaterpolisti Srbije igraće sa selekcijama Rusije, Italije, Nemačke, Rumunije i Makedonije u Grupi B Evropskog prvenstva u Španiji.

"Imali smo sreću u žrebu i realno je da se nađemo u polufinalu, što će nam dati dan više odmora. Ne bismo smeli to da propustimo. Zaista smo koncentrisani na prvog protivnika - Nemačku i rivale u grupi. Ne razmišljamo o tim jačim protivnicima iz druge grupe", naveo je Prlainović.

Vaterpolista Partizana ocenio je da će veliki broj selekcija biti u konkurenciji za osvajanje medalja jer bi osvajanje jednog od prvih triju mesta svakom timu ulilo dodatno samopouzdanje pred Olimpijske igre.

"Nijedna ekipa neće propustiti priliku da ostvari dobar rezultat u Malagi. Ko se domogne medalje, naročito zlata, imaće dodatnu sigurnost za to najvažnije takmičenje", istakao je Prlainović.

Reprezentacija Srbije u petak u prvom kolu Grupe B igra protiv Nemačke, a meč počinje u 12.30.

U Grupi A igraće reprezentacije Mađarske, Španije, Grčke, Hrvatske, Slovačke i Crne Gore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve