Nova vest
Vaterpolo

Utorak, 01.07.2008.

19:57

"Titula za Danila"

Vaterpolo reprezentacija Srbije u sredu putuje u Malagu, gde će od 4. do 13. jula učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Jedan od najboljih vaterpolista Srbije Aleksandar Šapić izjavio je da će ekipa odigrati najbolje što može na Evropskom prvenstvu i da će pozitivnom energijom pokušati da pomogne Danilu Ikodinoviću, koji je teško povređen u saobraćajnoj nesreći.

Na plivalištu SC "Banjica" ekipa je u utorak uveče imala poslednji trening u Beogradu, a svi igrači su se pojavili u majicama sa slikom Ikodinovića na kojoj je pisalo "Pobedi, Dačo, svi smo uz tebe".

"Nismo puno mislili o vaterpolu, nismo ni mogli da mislimo. Sada nam ništa drugo ne preostaje nego da odemo tamo i damo sve od sebe. To je jedini način na koji možemo da pokažemo svoju lojalnost. Na kraju, sve ovo negativno što se skupilo probaćemo da izbacimo na sportski način", rekao je novinarima Šapić.

Prema njegovim rečima, suvišno je pričati kroz šta je sve reprezentacija prošla i kako se igrači osećaju kada je u pitanju borba za život Danila Ikodinovića.

"Evropsko prvenstvo je po kvalitetu verovatno najteže posle Olimpijskih igara. Mi smo u specifičnoj situaciji. Odigraćemo onako kako bi on najviše želeo", rekao je Šapić.

On je dodao da ne zna kakve su sada mogućnosti ekipe, ali da će igrači dati maksimum i da se neće štedeti nijednog trenutka.

Vaterpolista Srbije Vanja Udovičić smatra da svi znaju u kakvim uslovima reprezentacija ide na EP, ali i šta se od ekipe očekuje.

"Sa velikim motivom idemo na Evropsko prvenstvo, da pobedimo za Danila. Svi znamo da bi on to želeo i voleo. Najvažnije je da napravimo atmosferu kakva je potrebna za osvajanje. To bi za nas bio izuzetan uspeh uoči Olimpijskih igara", rekao je Udovičić.

Prema njegovim rečima, "život teče dalje", ali svi igrači žele sve najbolje Danilu i ekipa ide da osvoji Evropsko prvenstvo za njega.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić istakao je da se od ekipe očekuje da pobeđuje.

"To je naš posao. Okolnosti su takve kakve jesu. Život je u ovom trenutku težak za sve nas. Dogodilo se nešto što niko nije očekivao, ali svi verujemo i nadamo se najboljem. S druge strane, imamo obavezu prema svima da odigramo najkvalitetnije što možemo", rekao je Udovičić.

Srbija će se takmičiti u Grupi B sa Rumunijom, Italijom, Rusijom, Nemačkom i Makedonijom, dok će u Grupi A igrati: Mađarska, Španija, Grčka, Hrvatska, Slovačka i Crna Gora.

"Na izgled imamo lakšu grupu, ali protivnici neće biti ni malo laki. Psihološki naša grupa je teža, nemamo pravo na grešku, jer prvo mesto u donosi direktan plasman u polufinale", rekao je Udovičić.

On je dodao da će Srbija na startu igrati sa Nemačkom, protivnikom koga mora ozbiljno da shvati, kao i da će sutra uveče odraditi zajednički trening sa Španijom.

"Pokušamo da se vratimo u normalu. Nadam se najboljem", rekao je Udovičić.

Srbija će u Španiji braniti titulu osvojenu pre dve godine u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve