Nova vest
Vaterpolo

Subota, 21.06.2008.

18:30

Crna Gora potopljena, slede SAD

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetske lige, posle spektakularne pobede nad Crnom Gorom. Srbija je u polufinalu savladala susede rezultatom 13:3 (2:1, 4:1, 3:0, 4:1), u jednočasovnoj demonstraciji sile nad rivalom, koji spada u sâm svetski vrh. Srbija će u nedeljnom finalu igrati sa selekcijom SAD, koja je pobedila Australiju posle produžetka. U regularnom toku bilo je 7:7, na kraju 11:10 za Amerikance.

Ekipu Dejana Udovičić predvodio je kapiten Vlada Vujasinović sa 3 gola, a još osam igrača upisalo se u strelce.

Srbija je bila odlična i sa igračem više (5 od 10) i sa igračemmanje (odbranile se u osam od devet situacija).

Pobeda je mogla biti i ubedljivija, da Radić nije odbranio peterac Šapiću u trećoj četvrtini, ali je pitanje pobednika do tada već bilo rešeno.

U istom periodu sa meča je isključen Ivović zbog brutalnog starta.

Srbija: Šefik, Prlainović 2, Rađen, Vanja Udovičić 1, Savić 2 (1 peterac), Ikodinović 1, Nikić 1, Filipović, Pijetlović 1, Šapić 1, Vujasinović 3, Peković 1, Soro.

Crna Gora: Radić, Brguljan 1, Pasković, Vičević, Nikola Janović, Ticić, Mladan Janović 1, Uskoković, Ivović, Trajković, Gojković 1, Jokić, Šćepanović.
Sudije: Galkin (Rusija) i Pateli (Brazil).

Motiv igrača Srbije je bio ogroman, jer pre ovog meča nikad nisu pobedili doskorašnje saigrače.

Crna Gora je povela već u 30. sekundi golom Gojkovića iz daljine, ali je do kraja četvrtine bilo 2:1, a početkom druge četvrtine Prlainović i Nikić doneli su Srbiji plus tri. Janović je smanjio, ali je Srbija postigla sledećih devet golova.

Dva minuta pre kraja treće četvrtine Ivović je pesnicom udario Vanju Udovičića i bio isključen bez prava zamene. Srbija je dobila peterac i četiri minuta igrača više. Bez mnogo napora, postignuta su još dva gola.

U samom finišu bilo je 13:2, ali je Brguljan 62 sekunde pre kraja prekinuo seriju Srbije i smanjio na konačnih 13:3.

Spremali smo se, imali smo i tradiciju loših rezultata, zbog toga smo od početka zaigrali agresivno, sa odbranom koja je bila veoma dobra i to je bio ključ pobede“, rekao je posle meča Vlada Vujasinović.

Aleksandar Šapić je takođe istakao odličnu igru ispred Šefikovog gola.

Iz dana u dan igramo sve bolje i kada je odbrana ovakva onda je zaista teško da neko može da nas pobedi. Sve je već bilo rešeno posle druge četvrtine, isključenje Ivovića nije imalo nikakvog uticaja na rezultat. Sada je najvažnije da dobijemo finale i na lep način stavimo tačku na boravak u Đenovi“.

Crnogorski reprezentativci bili su vidno razočarani neuspehom, a Zdravko Radić je kratko rekao:

Srbija je u ovom trenutku pripremljenija od nas, ali nismo očekivali ovakav poraz. Ipak, za našu reprezentaciju je već sam plasman plasman u polufinale veliki uspeh i jedino se nadam da ćemo dobiti meč za bronzu“, rekao je golman Crne Gore.

U ostalim mečevima postignuti su sledeći rezultati:

Meč za 9. mesto:
Kina - Egipat 23:5

Razigravanje u borbi od 5. do 8. mesta:
Španija - Grčka 11:10
Kanada - Italija 10:8

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve