Nova vest
Vaterpolo

Petak, 20.06.2008.

18:07

SL: Srbija sa Crnom Gorom za finale

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Vaterpolisti Srbije obezbedili su prvo mesto u grupi B turnira Svetske lige pobedom nad Australijom 11:5 (3:3, 2:0, 4:0, 2:2) u poslednjem kolu, a u polufinalu sastaće se sa selekcijom Crne Gore u subotu od 18 časova. Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Šapić sa tri, Udovičić i Vujasinović sa po dva pogotka.

Početak meča bio je u znaku ekipe Australije koja je povela 3:0. Međutin, srpski vaterpolisti su potom napravili seriju 10:0.

’’Mnogo važna utakmica. Zadužili su nas u prošlosti. Red je da i mi pobedimo i da svima pokažemo zbog čega optimistički ulazimo u sva takmičenja ovog leta. Gledamo sebe, naše je da odigramo najbolje što možemo’’, rekao je Vanja Udovičić.

Sa izuzetkom uvodnih minuta susreta, kada su primljena tri gola, odbrana je ponovo bila odlična, kao i napad.

Crnogorci su neočekivano izgubili od SAD 7:6 (0:1, 2:2, 2:2, 3:1).

Srbija: Šefik, Prlainović1, Gocić, Udovičić 2, Savić 1, Ikodinović, Nikić 1, Filipović 1, Pijetlović, Šapić 3 (1), Vujasinović 2, Peković, Soro.
Australija: Sterk, Kembel, Frenklin 1, Fiđioli 1, Mejtlend, Martin, Nišam 1, Mekgregori 1, Valan 1, Vuds, Koteril, Bedsvort, Hauden.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve