Nova vest
Vaterpolo

Subota, 31.05.2008.

16:12

Vaterpolisti potopili Rumune

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je Rumuniju rezultatom 11:3 (3:2, 2:0, 3:1, 3:0), u drugom kolu drugog turnira kvalifikacija FINA Svetske lige. To je peti uzastopni trijumf Srbije u Svetskoj ligi. Meč Srbije sa Španijom u nedelju biće igran za prestiž, s obzirom da su i Španci pobedom nad Rusijom 14:8 obezbedili učešće na finalnom turniru.

Rumunija je odlično počela i već posle tri minuta vodila sa 2:0. U hladnoj vodi naš tim se sporo zagrevao, a kada je dodao gas stvari su došle na svoje mesto. Ćirić je smanjio vodjstvo Rumunije, a do kraja četvrtine strelci su još bili odlični Prlainović i Duško Pijetlović, koji je u ovom meču bio naš najbolji igrač.

U tom periodu iz igre je bio isključen Aleksandar Šapić, nakon prigovora sudiji. Zbog toga Šapić neće moći da igra protiv Španije.

Nastavak utakmice protekao je u sličnoj igri. Odbrana "orlova" ispred sigurnog golmana Sora delovala je dobro, napad je proradio i bio efikasan. U takvom ritmu naši vaterpolisti su završili meč sa Rumunijom i ostvarili još jednu ubedljivu pobedu.

Gradski bazen, 100 gledalaca. Sudije: Teule (Sspanija i Galkin (Rusija)

Igrač više: Srbija 9 (6), Rumunija 7 (1). Peterci: Srbija 1 (1)

Srbija: Soro, Prlainović 3 (1), Gocić 1, Avramović 2, Savić, Ikodinović, Nikić, Filipović, Ćirić 1, Šapić, Rađen, Pijetlović 4, Mitrović.

Rumunija: Nensiu, Radu, Ridzik, Giban, Josep, Busila, Dunka, Negean 1, Đorđesku 2, Matei, Kadar, Dinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve