Nova vest
Vaterpolo

Sreda, 26.03.2008.

19:55

Partizan na revanš kreće 'od nule'

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolisti beogradskog Partizan Rajfajzena igrali su nerešeno, 9:9 (2:2, 2:3, 3:3, 2:1), u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige sa ekipom Mladosti iz Zagreba. 'Crno-beli' su u duel sa ekipom iz Hrvatske ušli kao favoriti ali su se, posebno u drugoj polovini meča, mučili i gubili i sa tri gola razlike. U finišu su imali nekoliko prilika da ostvare povoljniji rezultat pred revanš koji se za četrnaest dana igra u Zagrebu, ali nisu bili uspešni.

Četiri pogotka za Partizan postigao je Filip Filipović, dva Pijetlović, po jedan Nastran, Gocić i Stefan Mitrović. Strelci za Mladost bili su Đogaš i Franičević po dva puta, Vrdoljak, Franković, Antonijević, Muslim i Buljubašić.

Od prvog minuta videlo se sa će se vaterpolisti prvaka Srbije mučiti sa gostima iz Zagreba, inače ekipom sa kojom povremeno zajedno treniraju. Mladost je rano povela sa 2:0, a posle prvog izjednačenja gosti su stekli novu prednost, 3:2.

Partizan je stigao do vođstva od 4:3, usledila su dva gola gostiju, a onda period veoma loše igre 'crno-belih' posle kojeg je ekipa Mladosti imala i najveću prednost na utakmici, 7:4.

U finišu treće trećine Partizan je pojačao ritam, stigao do izjednačenja ali nije uspeo da stekne prednost. I u poslednju četvrtinu ušlo se sa vođstvom gostiju ali je u poslednjih osam minuta bilo 2:1 za Beograđane za konačnih 9:9. 'Crno-beli' su imali 9:8 ali će u Zagrebu krenuti 'od nule'. Poslednju priliku imali su gosti, 15 sekundi pre kraja.

"Svako ko je očekivao da ćemo mi 'pregaziti' Mladost ovde ne poznaje vaterpolo. Ovo je četvrtfinale Evrolige i tu nema lakih utakmica. Međutim, ja nikada nisam izgubio utakmicu od Hrvata i zbgo toga sam uveren da će Partizan uspeti da prođe na završni turnir," rekao je kapiten Partizana Nikola Kuljača.

Kuljača je prokomentarisao i jaku odbranu Zagrepčana.

"Ovo (Ozren Bonačić) je novi trener Mladosti koji je poznat po takvoj strategiji ali najveći problem je što mi ne možemo da otvorimo meč sa 2:0 za njih pa da onda jurimo rezultat. pored svega,nismo odigrali loše, ponavljam, nadam se prolasku," rekao je golman Partizana.

Svi dueli četvrtfinala igraju se u utorak. Jug je u Dubrovniku savladao Olimpijakos sa 10:5, Vašaš je na gostovanju u Kotoru bio uspešniji od Primorca, 8:6, a kasnije se sastaju Pro Reko i Posilipo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve