Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 23.03.2008.

17:21

Hrvatska domaćin PE u vaterpolu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvenstvo Evrope u vaterpolu 2010. godine biće održano u Hrvatskoj, odlučeno je na sednici Izvršnog odbora Evropske plivačke federacije (LEN) koja je održana u Ajndhovenu. Pored Hrvatske, za organizaciju tog šampionata zajednički su konkurisali još Mađarska i Rumunija.

"Ovo je veliki uspeh hrvatskog vaterpola. Prvi put od samostalnosti naše države dobili smo organizaciju jednog velikog takmičenja i to u trenucima kada je hrvatski vaterpolo u velikom usponu. Ovo je jedno veliko priznanje, ali i velika obveza", rekao je predsednik Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić.

Biće to treći put u roku od sedam godina da se šampionati Evrope u vaterpolu održavaju u bivsim jugoslovenskim republikama. Na prvenstvu koje je 2003. održamo u Kranju trijumfovala je reprezentacija Srbije i Crne Gore, a pre dve godine u Beogradu Srbija je u svom prvom nastupu kao samostalna država osvojila zlatnu medalju koju će ovog leta braniti na šampionatu u Malagi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve