Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 03.03.2008.

13:57

Vujasinović ponovo u Partizanu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Vujasinović potpisao je u ponedeljak ugovor na tri godine sa prvakom države Partizanom. Poslednjih deset godina Vujasinović je igrao u Španiji i Italiji, u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Crvenu zvezdu, Barselonu, Romu i Pro Reko. Povratak po mnogima najboljeg vaterpoliste sveta u srpske bazene predstavlja možda i odlučujuće pojačanje za Partizan u nastojanjima da se ponovo domogne titule prvaka Evrope.

"U mojoj dvadesetogodišnjoj karijeri ostale su mi samo dve želje. Prva je olimpijsko zlato sa reprezentacijom, a druga je osvajanje titule prvaka Evrope sa srpskim klubom. Hvala upravi Partizana što mi je pružila priliku da tu svoju želju ispunim. Posle deset godina se vraćam u Partizan i veoma sam srećan zbog toga. 'Crno-beli' imaju ambicije za plasman u sam vrh evropskog vaterpola", rekao je Vujasinović, koji je u sezoni 1997/98. igrao za Partizan i osvojio LEN kup.

Jedan od čelnika Partizana Aleksandar Šoštar rekao je da je povratkom Vujasinovića nastavljena ispravna politika kluba - vraćanje starih asova, a sve zarad prioritetnog cilja, osvajanja Evrolige. Trener Partizana i reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da su "crno-beli" još jednom pokazali da su sportski lider u Srbiji i da je Dovodjenje Vujasinovića pun pogodak za Partizan i za sport uopšte u Srbiji.

Koliki uticaj ima dolazak iskusnog vaterpoliste u Partizan govori i podatak da su ugovore sa Partizanom produžili su i Duško Pjetlović do 2011. i Milan Aleksić do 2012. godine.

Centar Duško Pjetlović je rekao da je Vladimir Vujasinović jedan od razloga što je odlučio da produži ugovor sa Partizanom.

Za Kraj Aleksandar Šoštar rekao je da se bliži trenutak kada će crno-beli napasti trofej u Ligi šampiona. trend je započet dovodjenjem Jugoslava Vasovića, vraćenisu Nikolu Kuljača, Živka Gocić i Danilo Ikodinović. Cilj nam je da osvojimo Ligu šampiona, ako ne ove, onda sledeće godine", rekao je Šoštar.

Vladimir Vujasinović je odigrao 320 utakmica za reprezentaciju i postigao 362 gola. Kapitern rerpezentacije osvojio je sa nacionalnom selekcijom tri titule prvaka Evrope i jednu titulu svetskog prvaka. Vujasinović

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve