Nova vest
Vaterpolo

Ponedeljak, 10.12.2007.

10:17

Filipović: "Sada mirno o Posilipu"

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Vaterpolisti beogradskog Partizana Rajfajzen savladali su ekipu Breše u drugom kolu Evrolige. 'Crno-beli' nisu počeli dobro i italijanski klub imao je prednost do početka treće četvrtine.

"Ovo je velika pobeda. Možda početak nije bio onakav kakav smo želeli ali smo imali igru i zadržali priključak. Italijani su tada hvatali na dreku i viku," rekao je najbolji strelac 'crno-belih' u Breši Filip Filipović.

"Bilo je samo pitanje vremena kada će popustiti ako mi zadržimo ritam. Ugasili su se krajem druge i početkom treće četvrtine, nisu imali kontinuitet u napadu a koncentracija u odbrani im je popuštala," kaže Filipović, "Pokazalo se da funkcionišemo kao ekipa. Presudila je istrajnost, i kada smo vodili i kada nije išlo kako treba bili smo sigurni da ćemo doći do dobrog rezultata."

Filipović je postigao četiri gola u Partizanovoj pobedi u Breši (13:10), po dva puta strelci su bili Aleksić, Duško Pijetlović i Avramović. Rađen, Prlainović, Gocić postigli su po jedan gol.

"Igrači koji nisu u prvom planu po golgeterskom učinku postigli su odlučujuće golove. Rađen je pogodio na 10:9 u situaciji sa igračem više u kojoj se nismo dobro snalazili, Avramović je na 12:10 stavio tačku na pobedu," rekao je Filipović, "Zbog toga nije bitno ko daje golove, važno je da možemo mirno da razmišljamo o Posilipu. Breša je prošlost."

Partizan jedini u grupi D ima svih šest bodova, a u Napulju gostuje u sredu, 19. decembra. Protivnik je ekipa Posilipa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve