Nova vest
Vaterpolo

Subota, 24.11.2007.

19:48

EL: Partizan prejak za Barselonetu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolisti Partizan Rajfajzena startovali su pobedom takmičenje u Grupi D Evrolige. Na "Banjici" Partizan je savladao špansku Barselonetu rezultatom 11:3 (4-0, 2-1, 2-2, 3-0). Živko Gocić i Filip Filipović sa po dva gola bili su najefikasniji na meču.

Prvi gol na meču postigao je Živko Gocić u prvom napadu Partizana, a već u sledećem napadu, posle nepunog minuta igre Filipović je povećao na 2:0. Duško Pjetlović je na pet minuta pre kraja prvog dela igre povećao na 3:0, da bi Filip Filipović samo dva napada kasnije razbio sve iluzije gostiju da će iz Beograda otići neporaženi.

As Partizana Filip Filipović rekao je posle meča da je njegov tim igrao "timski" i dodao da je večeras on lično morao više da se trudi.

"Pokazali smo da Partizan i dalje gura timsku igru. Meni je ova prva utakmica bila izuzetno teška zbog prošlih dešavanja i morao sam da dokažem da i dalje igram srcem za Partizan i da dajem više od 100 odsto svojih mogućnosti", rekao je Filipović. Mladi igrač Partizana bio je suspendovan pre početka sezone zbog negativnih izjava o upravi kluba.

Trener Partizana Dejan Udovičić rekao je da je zadovoljan pobedom i da je ovaj rezultat dobar pokazatelj za naredne utakmice, dok je Andrija Prlainović pozvao na smirenost.

"Ne treba praviti euforiju od pobede. Drago mi je da smo napravili razliku koja će nam značiti na kraju, jer će sigurno Barsenoleta predstavljati veći problem Italijanima", rekao je Prlainović.

U prvoj utakmici ove grupe italijanski Posilipo pobedio je Brešu 12:6. Meču u Beogradu prisustvovalo je 1500 gledalaca.

Partizan: Kuljača, Nastran 1, Radjen 2, Bejli 1, Aleksić, D.Pijetlović 1, Prlainović 1, Gocić 2, Avramović, Filipović 2, Ivošević, Mitrović, Pijetlović
Barseloneta: Rodriges, Fulket, Gadea, Trbojević, Alferes 1, Lozano, Vinjals, Simaro, Barselo, Miranda, Trias, Bahes 2, Kušmen

Šampion Srbije sledeću utakmicu u Evroligi igra 8. decembra protiv italijanske Breše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve