Nova vest
Vaterpolo

Četvrtak, 09.08.2007.

19:36

VSL: Srbija ubedljiva protiv Kine

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Vaterpolo reprezentacija Srbije nastavlja sa sjajnim partijama na Finalnom turniru Svetske lige. U trećem kolu ubedljivo je savladana ekipa Kine sa 20:3 (1:2, 1:5, 0:6, 1:7). Najbolji strelac na meču bio je Aleksandar Šapić sa 8 pogodaka. Kina je pet puta imala igrača više. Ali nijednom nije iskoristila tu prednost. Naša ekipa je imala polovičan uspeh 4-8. SRBIJA: Soro, Prlainović, Gocić, Udovičić 4, Savić 3, D.Pijetlović 3, Nikić 1, Avramović, Ćirić, Šapić 8, Aleksić, Mitrović 1, G.Pijetlović.

Umesto ubedljive prednosti Srbija je na prvi odmor otišla samo sa golom viška. Savić je bio strelac u prvom napadu. Kada se očekivala serija poena, naši vaterpolisti su krenuli u seriju nerealizovanih prilika. Kinezi su izjednačili iz peterca, a Duško Pijtelović je 44 sekunde pre kraja postigao drugi gol. Umesto Filipa Filipovića u timu je bio Marko Avramović.

Na sličan način se igralo i u drugih osam minuta ali su naši strelci bili znatno rapoloženiji. Vanja Udovičić je postigao tri gola u ovom delu igre. Bilo je i propuštenih prilika ali kako je meč odmicao izgledalo je kao da Srbija ima samo jači trening. Kinezi su smanjili u predposlednjem minutu preko Hana.

U trećem delu raspucao se Aleksandar Šapić, koji je postigao čak pet golova. Tada je ekipa Srbije počekla da uigrava razne varijante a u poslednjem delu na gol je stao Gojko Pijetlović. Treći put na turniru Srbija je postigl 20 i više golova.

"Obavili smo jedan deo posla, sada nam preostaje drugi, znatno teži. Verujem u ekipu i mislim da možemo da igramo kao u prethodnim danima do kraja takmičenja" izjavio je selektor Udovičić.

"Za nas tek sada počinje. U subotu i nedelju su najvažnije utakmice. Do sada je ovo bilo zagrevanje i to uspešno", rekao je Dejan Savić.

"Kineze smo već zaboravili. Ne verujem da će protiv Kanade biti problema, a onda stižu susreti odluke. Možemo da budemo optimisti ako nastavimo u ovom stilu", rekao je Slobodan Nikić.

"Sve je ovo uvertira za ono što sledi. Biće teško u subotu i nedelju ali smo spremni. Samo da igramo svoju igru", izjavio je Aleksandar Ćirić.

Sledeći meč naš tim igra sa Kanadom u petak od 20,30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve