Nova vest
Vaterpolo

Petak, 06.07.2007.

21:24

Srbija, posle peteraca, bolja od CG

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Crne Gore sa 12:11 posle izvođenja peteraca u utakmici trećeg kola kvalifikacionog turnira Svetske lige i posle tri kola dele prvo mesto u grupi sa selekcijom Italije. Utakmica u Novom Sadu završena je nerešenim rezultatom (7:7), a u prvoj i šestoj seriji peteraca Denis Šefik zaustavio je pokušaje Nikole Janovića.

Reprezentacija Crne Gore imala je prednost u većem delu susreta ali je tim Srbije u finišu došao do izjednačenja, i dobrom odbranom u poslednjih 30 sekundi, do peteraca.

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Šapić i Udovičić, dok su jednom mrežu zatresli Nikić, Pijetlović i Prlainović. Za selekciju Crne Gore dva gola je postigao Uskoković, dok su se po jednom upisali Nikola i Mlađan Janović, Gojković, Jokić i Tičić.

Posle prvih pet serija peteraca bilo je 4:4, odnosno 11:11, po jednom su uspešni bili golmani Šefik i Radić, u šestoj seriji Šefik je bio uspešniji od Janovića, a Šapić od Radića.

Isključenja: Srbija 11, Crna Gora 18.

Selektor repreyentacije Srbije, Dejan Udovičić izjavio je posle meča da je penal serija bila "treća-sreća" za njegovu ekipu, jer je na prethodna dva velika takmičenja poražena posle izvođenja peteraca.

"Penali su najgora stvar za završetak utakmice, i možda je to zanimljivo publici, ali trenerima nije. Večerašnja utakmica je pokazala da imamo jos dosta toga da uradimo, pre svega na realizaciji igrača više."

Trener Crne Gore Petar Porobić izrazio je zadovoljstvo zbog napretka u igri njegove ekipe, navodeći da mu rezultat u večerašnjem meču nije bio primaran.

"Mi smo na početku stvaranja ekipe, tek nekoliko dana smo potpuno na okupu i iz meča u meč igramo sve bolje. U ovom trenutku mi je od rezultata važnije da vidim kolike su mogućnosti naše ekipe", rekao je Porobić.

Posle tri kola Srbija je prva u grupi "Evropa 1" sa osam bodova, Italija je druga sa šest, dok Crna Gora ima pet bodova. U sutrašnjim mečevima 4. kola sastaju se Italija i Grčka, odnosno, Crna Gora i Nemačka, dok je Srbija slobodna.

U nedelju u poslednjem kolu prvog turnira Srbija igra sa Italijom, a posle toga timovi se sele u Peskaru gde će (od 18. do 22. jula) biti odigrana još četiri kola.

Finalni turnir Svetske lige koja je i kvalifikaciono takmičenja za OI u Pekingu igraće se u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve