Nova vest
Vaterpolo

Nedelja, 16.10.2005.

01:44

Juniori prvaci sveta !!!

Izvor: B92, FoNet

Autor:B92, FoNet

Default images

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije i Crne Gore, novi je svetski šampion. „Plavi“ su superiorni bili i u finalu protiv Hrvatske, savladavši je sa 7:3 (3:0, 2:1, 2:0, 0:2) u argentinskom gradu, Mar del Plati. Ovo je bila druga pobeda SCG nad Hrvatima u ovom takmičenju.

Dok se orila pesma šampiona u autobusu po povraku sa bazena u hotel, jedan od najboljih igrača u našoj reprezentaciji, Filip Filipović, izjavio je za B92, kako je novo „zlato“ samo potvrdilo superiornost ove generacije:

Dokazali smo da smo najbolji i da nam nema premca. Ova generacija je u poslednje tri godine osvojila tri zlata. Uz neke starije igrače, bićemo okosnica seniorskog tima u narednom periodu. Ipak, večeras nećemo slaviti, već ćemo to učiniti u našem Beogradu“, rekao je Filipović.

"Toliko ste nadmoćni da je teško naći prave reči da vam čestitam", ističe se u poruci predsednika Vlade Srbije Vojislava Koštunice reprezentaciji.

"Učinili ste nas ponovo neizmerno ponosnim. Naša je dužnost da vam se zahvalimo na pravi način i omogućimo da i dalje budete najbolji", poručio je republički premijer na kraju čestitke juniorskoj vaterpolo reprezentaciji SCG.

Naši juniori u Beograd bi trebalo da stignu u ponedeljak u 17 časova. Ovo je četvrto zlato za naš vaterpolo na četiri velika takmičenja ove godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve