Nova vest
Vaterpolo

Subota, 30.07.2005.

22:26

Čestitke "zlatnim" vaterpolistima

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čestitke vaterpolo reprezentaciji Srbije i Crne Gore za osvojenu zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Montrealu počele su da stižu sa svih strana i od najviših državnih funkcionera.

Predsednik državne zajednice Svetozar Marović u telegramu čestitke naveo je da svi u SCG dele radost sa vaterpolistima zbog osvojenog zlata.

"Navikli ste nas na uspehe i pokazalo se da smo svi, koji vas godinama bodrimo, i ovog puta, s pravom očekivali najviše. Želim vam još mnogo uspeha i još mnogo trofeja na evropskim i svetskim takmičenjima", naveo je Marović.

Predsednik Srbije Boris Tadić čestitao je vaterpolistima sledećim rečima: "Ponosni smo na vas. Zaslužili ste, najbolji ste", poručio je Tadić. Predsednik će u utorak, 2. avgusta, u Predsedništvu Srbije prirediti prijem za vaterpoliste.

I predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica čestitao je vaterpolistima na zlatu.

"Dokazali ste ono što smo znali i u šta smo svi verovali. Vi ste naši junaci i veliki pobednici. Čestitam i hvala vam od sveg srca", naveo je Koštunica u čestitki.

U ime Olimpijskog komiteta SCG čestitku vaterpolistima uputio je vršilac dužnosti predsednika Ivan Ćurković.

"Utakmicom koja će nam ostati u trajnom sećanju, vi ste potvrdili treći put da ste najbolji na svetu. Pridružujemo se vašoj sreći i radosti i čekamo vas u Beogradu", naveo je Ćurković.

U nedelju se čestitakama priključio i predsednik Crne Gore Filip Vujanović.

"Iako ste navikli na uspehe, svaka nova medalja, posebno najsjajnija, prilika je za radost zbog izuzetnog sportskog podviga".

Crnogorski predsednik je poručio da takav uspeh vaterpolista obavezuje na najveće sportsko poštovanje i na podršku, primerenu osvojenoj zlatnoj medalji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Vaterpolo

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve