Žilberu etapa, Kontador odmakao

Biciklista tima BMC Filip Žilber trijumfovao je na 12. etapi trke Điro d’Italija, voženoj po kiši od Imole do Vićence u dužini od 190 kilometara.

Izvor: JT

Četvrtak, 21.05.2015.

20:42

Default images
Beta/Daniel Dal Zennaro/ANSA via AP

Belgijski veteran je napao u poslednjem klometra etape pred uspon Monte Beriko i uspeo da pobegne u svom stilu, a na kraju je kroz cilj prošao tri sekunde ispred vodećeg u generalnom plasmanu Alberta Kontadora. Treće mesto zauzeo je vozač Lampre-Meride Dijego Ulisi.

Španski biciklista, koji brani boje Tinkof-Saksa, uspeo je da osvoji vredne tri bonus sekunde, a zahvaljujući tome što je Fabijan Aru iz Astane bio 11 sekundi dalje, bez problema je zadržao roze majicu.

Akciju su u četvrtak obeležili brojni padovi po klizavim putevima, a kao veliki pobednik posle napornog dana izašao je Kontador.

32-godišnji Žilber je u Vićenci došao do druge etapne pobede na Điru u karijeri, i to pošto je njegov tim imao zaista loš dan u Imoli u sredu.

Bio je ovo veoma naporan dan jer je ritam bio veoma brz od početka. Pokušali smo u sredu, ali sam bio prazan na kraju. Bio sam razočaran i nisam dobro spavao. Ali, ovog jutra smo imali sastanak i odlučio sam da se borim do kraja. Sportski direktori su imali poverenje u mene i to je bila prava odluka“, rekao je Žilber.

Kontador sada ima 17 sekundi prednosti u odnosu na Arua u generalnom plasmanu ovogodišnjeg Đira.

Điro se nastavlja u petak etapom dugom 147 kilometara od Montekio Mađorea do Jesola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: