Olimpijakos otpustio Rađena

Grčki vaterpolo klub Olimpijakos raskinuo je ugovor sa Nikolom Rađenom, nakon što je srpski reprezentatativac pao na doping testu zbog korišćenja kokaina.

Izvor: B92

Sreda, 20.05.2015.

12:58

Default images

Kako navodi grčki šampion u kratkom saopštenju na sajtu, do prekida saradnje došlo je jer je Rađen prekršio uslove ugovora o delu sportiste.

Svetska plivačka federacija (FINA) privremeno je suspendovala Radjena jer je 17. februara posle utakmice Svetske lige između reprezentacija Španije i Srbije u Madridu ustanovljeno da je koristio nedozvoljene supstance.

Prema novim pravilima Rađen bi mogao da dobije četvrogodišnju suspenziju, zbog čega će najverovatnije završiti karijeru.

On je priznao da je napravio grešku, te istakao nadu da će se iskupiti navijačima i opet igrati vaterpolo.

Rađen je letos prešao u Olimpijakos iz Crvene zvezde, a prethodno je igrao za Vojvodinu, Partizan i Hios.

Sa reprezentacijom Srbije osvojio je 17 medalja, od čega dve bronzane olimpijske (Peking i London), četiri na šampionatima Evrope (dve zlatne) i dve na prvenstvima sveta (jedna zlatna). Svetsku ligu osvojio je pet puta, a po jednom Mediteranske igre i Univerzijadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: