Markes propušta Heres zbog hobija?

Dvostruki uzastopni šampion sveta u Moto GP Mark Markes mogao bi da propusti predstojeću trku u Heresu zbog povrede.

Izvor: AK

Ponedeljak, 27.04.2015.

13:26

Default images
foto: Beta/AP

Vozaču Repsol Honde operisana je leva ruka zbog preloma malog prsta na moto-kros treningu, što je veliki hobi mladog Španca, a koji mu je bio tek drugi u poslednjih nekoliko godina.

Markes je pao, a vozač koji je bio iza njega prešao je preko njegovog prsta. Ugrađena mu je titanijumska pločica, što bi trebalo da mu ubrza oporavak, ali je još uvek neizvesno da li će moći da nastupi u Andaluziji.

On je slomio nogu pred početak prošle sezone, ali se na vreme oporavio i dobio prvih deset trka, te suvereno stigao do titule. Ovu sezonu počeo je znatno slabije, pa zaostaje 30 bodova za veteranom Valentinom Rosijem posle tri trke.

Na startu sezone u Kataru je zbog greške pao na poslednje mesto, pa je završio tek kao peti. Usledila je pobeda u Teksasu, a onda sudar sa Rosijem u Argentini, zbog koga je završio trku pre cilja.

Pored Markesa, neizvestan za Heres je i njegov timski kolega Dani Pedrosa, koji je operisao ruku nakon premijere sezone u Kataru. Do sada ga je menjao Hiroši Aojama.

Trka u Heresu je prva u Evropi u ovosezonskom Moto GP šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: