Maljkovićeva odvela tim na Zlatibor

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je na Zlatibor gde će se naredne dve nedelje pripremati za šampionat Evrope u Mađarskoj i Rumuniji.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 27.04.2015.

12:39

Default images
foto: KSS

Srbija će se takmičiti u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

"EP ima dodatnu težinu pošto predstavlja kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju 2016. Grupa je teška, očekuje nas velika borba, ali verujemo u naše snove", izjavila je selektor Marina Maljković.

Ona će na raspolaganju imati 14 igračica: Tamara Radočaj, Aleksandra Crvendakić, Kristina Topuzović, Nevena Jovanović, Sanja Mandić, Danijel Pejdž, Jefimija Karakašević, Saša Čađo, Aleksandra Stanaćev, Milica Dabović, Dajana Butulija, Ana Dabović, Biljana Stjepanović i Jovana Vukoje.

"Svesne smo očekivanja, daćemo sve od sebe i takav pristup nam je u prethodnim godinama uvek donosio nešto dobro", dodala je Maljkovićeva.

Zbog klupskih obaveza pripremama će se kasnije priključiti Sara Krnjić, Tijana Ajduković, Jelena Milovanović i Jelena Maksimović.

Srbija će na Zlatiboru odigrati i dve trening utakmice protiv Crne Gore, a potom će pripreme nastaviti u Beogradu i Vršcu, gde će odigrati prijateljske duele sa Australijom, Kinom i Grčkom.

Naše košarkašice su na prethodnom EP u Francuskoj 2013. godine zauzele četvrto mesto.

Šampionat Evrope u Mađarskoj i Rumuniji održava se od 11. do 28. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: