"Devojke da ne brinu za budućnost"

Predsednik i osnivač ŽOK Vizure Zoran Radojičić uveren je da će od prodaje kluba švajcarsom Voleru najviše koristi imati srpska odbojka.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.04.2015.

11:23

Default images
foto: ok-vizura.com

Očekuje se da klub sa Tošinog bunara imati bolje rezultate na evropskoj sceni.

"Plan je da Volero uskoro dominira evropskom odbojkom, ali i da Vizura bude veoma jaka na Starom kontinentu. A naše devojke neće morati da brinu za svoju budućnost kada napune 20, 21 godinu", rekao je Radojičić za "Večernje novosti".

Vizura već šest meseci sarađuje sa Volerom, da bi vlasnik švajcarskog kluba, ruski biznismen Sten Jakobi, odlučio da u potpunosti preuzme naš tim.

"Oni su finansirali ekipu, a kada je video kako radimo, da smo šampioni države i u mlađim kategorijama, odlučio je da investira u Srbiju, u Vizuru. Oni su i ranije angažovali odbojkašice iz naše zemlje, ali i celog regiona, tako da je njihov interes je da ulažu u razvoj talentovanih odbojkašica", rekao je Radojičić.

Radojićić je sa bratom Goranom završio Spotski centar Vizura na Tošinom bunaru i zbog ćerki Martine, Ane i Tamare osnovali i ženski odbojkaški klub. Posle samo četiri godine postali su superligaši, a prošle sezone i prvaci Srbije.

"Vizura je privatan klub, ali je zbog zakona registrovana kao Udruženje građana. Do sada sam sve što sam zaradio u privatnom biznisu ulagao u sport. Želeo sam da izađem na godinu, dve iz odbojke, ali je gospodin Stan insistirao da ostanem predsednik", objašnjava Radojičić koji sam nije mogao da klub učini konkurentnim i u Evropi.

"Privatizacija klubova je jedino rešenje za spas našeg sporta. Država nema para da ulaže, a stranci su voljni. Potreban je samo zakon. Uostalom, mi smo pre dve godine pokušali fuzijom sa Partizanom, ali ne ide privatni i društveni kapital", naglašava Radojčić, koji je po struci inženjer geodezije.

Želja bivšeg vlasnika Vizure je da se napravi pravi odbojkaški centar, bori se da "Hala sportova" postane hram odbojke, a veruje da će ga podržati i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

"Zbog toga što su ranije spustili krov za metar i po neophodna je rekonstrukcija dvorane. Nadam se da ćemo uspeti i da ćemo igrati Ligu šampiona pred 3.500 gledalaca" ističe Radojičić.

U međuvremenu, Vizura je na dobrom putu da odbrani titulu prvaka Srbije, povela je u finalnoj seriji protiv Spartaka, a drugi meč igra se u sredu u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: