Kalinić: Moramo još jače

Krilni košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić kaže da njegov tim u drugom meču sa Cedevitom ne sme da dozvoli sebi da se opusti.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2015.

10:03

Default images

Posle +18 na poluvremenu, Cedevita je prišla na -5, ali je Zvezda ipak slavila u prvoj utakmici finalne serije ABA lige.

“Zadovoljili smo se i opustili smo se, oni su želeli da se vrate, imaju ljudi ponos i ne žele da izgube sa 20 razlike. Stegli su, odigrali su čvrsto, a mi nismo odgovorili na pravi način – u organizaciji napada smo se izgubili pod njihovim pritiskom i oni su se vratili“.

“Na kraju smo uspeli da se izvučemo, ali ovo ne sme da nam se ponovi – finale je, nema mesta za grešku, da smo sada izgubili, bili bismo u ozbiljnom problemu. Na svu sreću nismo“, dodao je 23-godišnji košarkaš.

Na konstataciju da je možda sada bolje što nije bilo laganih 20 razlike kako u drugom meču ne bi došlo do opuštanja, Kalinić je rekao:

“Može da se razmišlja na obe strane – da je bilo 20 razlike, možda bismo se više odmorili jer bi treneri verovatno povukli prve postave sa terena. Ne znam, moguće da je dobro što smo dobili opomenu, da znamo šta treba da radimo i da se ne opuštamo. Cedevita je pokazala koliko je ozbiljan protivnik, nije slučajno igrala Evroligu, pobedila Makabi u gostima i Budućnost u pet utakmica. Moramo još jače i da odradimo to kako treba“.
Starsport
Pri kraju meča Kalinić je doživeo jedan nezgodan pad.

“Malo sam otišao u špagu kao gimnastičar, ali OK je. Malo sam istegao zadnju ložu, na prvi pogled je sve dobro, za sada izgleda da je u redu. Malo osećam zategnutost, ali ništa preterano“.

Kalinić kaže da u ekipi ne postoji mentalna ispražnjenost.

“Ovo je nova serija i novi protivnik i igra se za titulu, tako da smo svi krajnje motivisani. Bilo je malo posle Partizana – četiri teške utakmice sa svim pritiscima, tenzijama, gde god se okreneš neko govori o tome i ne možeš da se isključiš ni na sekundu. Sada je malo lakše, možda smo se i zbog toga malo previše opustili, ali na sreću smo slavili“, zaključio je Kalinić.

Druga utakmica igra se u nedelju od 20.30 u hali Pionir, a serija se potom seli u Zagreb.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: