Vesnić krenuo pobedom, Pešović 3.

Srpski automobilista, vozač EKO Rejsing tima Milovan Vesnić pobedio je na prvoj trci šampionata centralne Evrope na kružnim stazama na Hungaroringu.

Izvor:

Subota, 25.04.2015.

15:07

Default images
mvesnic.com

Vesnić je iskoristio osvojenu prvu startnu poziciju i dominirao na stazi od prvog do poslednjeg kruga, dok je drugi srpski vozač Rudi Pešović imao nešto teži posao, ali se ipak na kraju domogao pobednickog postolja i mesta broj tri u konkurenciji 26 vozaca iz Evrope.

Već u prvom krugu nakon starta došlo je do kontakta izmedju Pešovića i ceškog automobiliste Petra Krejcija za volanom Lotusa Exige zbog čega se vozac EKO Rejsing tima na stazu vratio kao dvanaesti.

Pešović se nije predavao i hrabro se probijao ka vrhu da bi mu izlazak vozila bezbednosti u četvrtom krugu trke omogućio da uhvati priključak za vodećima.

Za to vreme, Vesnić je dominirao stazom ne dopustivši konkurentima da iole ugroze njegovu lidersku poziciju. Kraj trke obeležila je borba Pešovića i slovačkog vozača Jula Konceka za treće mesto na podijumu iz kojeg je srpski automobilista izašao kao pobednik.

"Malo je reći da sam zadovoljan ovakvim početkom sezone za EKO Rejsing tim", izjavio je Vesnić posle ceremonije proglašenja pobednika na Hungaroringu.

On je dodao da nije imao vecih problema tokom trke, kao i a je držao svoj tempo i kontrolisao situaciju.

"Razliku je na momenat smanjio izlazak na stazu bezbednosnog vozila, ali nakon toga sve je funkcionisalo fantastično. Želeo bih da pohvalim i vožnju Rudija Pešovića koji je na svojoj prvoj trci u pravom trkačkom automobilu pokazao svoj pun potencijal", poručio je Vesnić.

Ni junak dana Pešović nije skrivao zadovoljstvo .

"Podijum je uspeh o kojem sam mogao samo da sanjam na startu sezone. Na samom početku trke, tokom letećeg starta, imao sam malih problema što me je ubacilo u gužvu nakon čega sam se okrenuo i pao na dvanaesto mesto. Uspeo sam da do kraja trke održim visoki tempo i u pretposlednjem krugu preteknem Konceka. Automobil je oštećen, ali momci iz tima su već krenuli da ga popravljaju i verujem da ću biti spreman za nedelju koja će biti dosta napornija jer u danu vozimo i kvalifikacije i trku"“, rekao je Pešović.

Kvalifikacije za drugu trku na programu su u nedelju u osam sati ujutro, dok je start prve trke zakazan za 12 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: