TVB92 (03:00): Kličko vs Dženings

Vladimir Kličko i Brajant Dženings boksovaće od 03:00 časa za titulu prvaka sveta u teškoj kategoriji, uz direktan prenos na televiziji B92.

Izvor:

Subota, 25.04.2015.

12:22

Default images
Beta/AP

Kličko se posle sedam godina vraća u SAD gde će u Njujorku pokušati da 23. put odbrani titule u verzijama WBA, WBO, IBF i IBO. Ispred njega je samo Džo Luis sa 25 odbrana.

Protivnik gorostasnom Ukrajincu je Amerikanac Brajant Dženings, koji ima 30 godina (19-0, 10 KO). Dženings je i po građi vrlo sličan "Dr Čeličnom čekiću", visok je 191cm, a raspon ruku mu je 213 cm.

Osim što ima priliku da se primakne na korak od legendarnog Luisa, Kličko će imati šansu i da stigne blizu još jednog rekorda. On je 17 puta u nizu uspešno branio titulu, otkako je 2006. drugi put preuzeo krunu najboljeg teškaša sveta, a ispred je samo Leri Holms sa 19.

S druge strane, izazivač iz Filadelfije je 30-godišnji bokser sa savršenim učinkom u šestogodišnjoj profesionalnoj bokserskoj karijeri.

"Moja prednost je mladost. To je uvek prednost. Brzina, brzina je takođe prednost. To su očigledne stvari", rekao je Dženings.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: