Anu oscilacije odvele u poraz

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrto kolo WTA turnira u Majamiju, pošto je poražena od Sabine Lisicki u dva seta.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 30.03.2015.

01:37

Default images
Beta/AP Photo/Wilfredo Lee

Ivanovićeva je odigrala još jedan meč pun oscilacija koje su je na kraju i koštale, pa je Lisicki slavila rezultatom 7:6(4), 7:5.

Ana je loše igrala važne poene, a problem su joj predstavljali periodi meča u kojem je pravila loše odluke i imala mnogo grešaka.

Ovo je bio ukupno šesti međusobni duel dve teniserke, a Nemica je sada smanjila na 4-2 u pobedama. Ona će u borbi za četvrtfinale igrati sa Italijankom Sarom Erani koja je posle preokreta eliminisala Garbinje Mugurusu iz Španije.

Srpka teniserka krenula je brejkom, da bi stečenu prednost već u sledećem gemu izgubila. Lisicki je servirala za 1-0 kada se Ana vratila i izborila taj brejk, ali je to bilo sve što je mogla da učini. Drugi set počeo je slično kao prvi – brejk i vođstvo od 4:1.

Ipak, usledio je novi pad u igri koji ju je koštao gubitka brejka, a onda i čitavog meča.

Na kraju, Ana je imala 26 direktnih poena i 36 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Lisicki bio 29:23. Ivanovićeva je napravila 6 duplih servis grešaka i realizovala samo 4 od 12 brejk lopti.

WTA turnir u Majamiju igra se za nagradni fond od 6.157.160 dolara, a titulu brani Serena Vilijams.

Tok meča:

Beta/AP Photo/Wilfredo Lee
Nemica je svojim servisom otvorila meč, a posle duple servis greške bilo je 30:30. Tada je Lisicki pogodila forhend viner i dobar početni udarac i povela sa 1:0.

Ana je krenula nesigurno, promašila je dva vezana servisa pre nego što joj je protivnica greškama poklonila dva poena. Usledila je fenomenalna defanziva Sabine i mali aut, pa dobar servis za 1:1.

Već u sledećem gemu Ivanovićeva je izvršila veliki pritisak na protivnicu – duboko je slala riterne, iznudila dve greške, a onda sjajnim drop šotom došla do tri vezane brejk lopte. Nemica je prve dve spasla direktnim poenima iz forhenda, ali je kod treće Ana ušla u teren kod riterna i povela sa 2:1.

Međutim, stečena prednost nije dugo trajala. Nemačka igračica pogodila je dva vinera po dijagonali i veoma brzo došla do 15:40. Ana je spasla prvu, a kod druge je Sabine prekinula poen i čelendž je pokazao da je bila u pravu – 2:2.

Činilo se da će izgubljeno srpska teniserka lagano vratiti kada je forhend riternima izborila dve brejk lopte. Ipak, počela je da srlja sa napadima i Lisicki je povela sa 3:2. Igra Ane Ivanović bila je u padu, ali joj je rivalka u važnim trenucima šestog gema pomogla da se vrati i izjednači na 3:3.

Ono što nije uspela da uradi nekoliko minuta pre toga, Lisicki je učinila pri rezultatu 4:3. Napravila je brejk, a onda imala priliku da servira za set. Ipak, Ivanovićeva je podigla nivo igre, a forhend riternima nastavila da muči protivnicu. Posle jednog takvog iznudila je grešku i smanjila na 5:4.

Dobrim servisima za nepun minut je vezala tri poena, a onda ponovo stala. Sabine je pogodila dva forhenda, pa je posle greške Srpkinje bio djus. Ipak, Ivanovićeva se izvukla servisom na 5:5.

Obe igračice uspele su da dobiju po gem na svoj servis i otišlo se u taj brejk. Dodatni gem Nemica je mnogo bolje otvorila, da bi posle vinera riternom povela sa 4:1. Ana je vratila mini brejk, ali nije uspela da se vrati i izgubila je set posle 58 minuta – 7:6(4).

Izgubljeni set na neki čudan način pozitivno je delovao na Ivanovićevu – bez izgubljenog poena otvorila je set, a onda na mreži iskoristila drugu brejk loptu. Ponovo je stigla do 40:0, a onda dvema brejk loptama vratila rivalku u gem. Ova je to prihvatila i vezala tri sjajna udarca za ribrejk – 1:1. Iako je izgubila prednost, bilo je primetno da je Ana raspoloženija na terenu, zbog čega je i igrala rasterećeno. Napravila je brejk, a onda ga brzo materijalizovala. Posle nekoliko minuta loše igre Lisicki je uspela da se stabilizuje i smanji na 4:2.

Period dobre igre nije dugo potrajao – usledio je onaj lošiji u kojem su se greške i loše odluke nizale. Nekoliko forhenda Ivanovićeva je pogrešila, što je Sabine kaznila i vratila brejk. I u sledećem gemu oslanjala se na slabiju igru srpske reprezentativke i izjednačila na 4:4.

Tada je odlučila da dodatno pritisne Anu – krenula je da izlazi na mrežu, a jedan takav poen doneo joj je izjednačenje na 30:30. Još nekoliko puta igralo se na razliku, pre nego što je Lisicki izbacila forhend u aut za 5:4.

Opet je brzo Nemica dobila svoj servis gem, a potom i napravila brejk. Konstantno je pritiskala Anin bekhend, često igrala niske slajs udarce na koje Ivanovićeva nije imala odgovor. Forhendima je gradila poene, a posle greške Srpkinje došla je u priliku da servira za meč – 6:5.

To je i učinila i na kraju slavila sa 7:6, 7:5 posle nešto manje od sat i 50 minuta igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: