Monfis dobio hrabrog Krajinovića

Srpski teniser Filip Krajinović poražen je u drugom kolu Mastersa u Majamiju od Gaela Monfisa sa 3:6, 6:2, 7:6(4).

Izvor: B92

Subota, 28.03.2015.

19:30

Default images

Krajinović je odigrao veoma dobar meč protiv nekada sedmog igrača sveta, ali ipak na kraju nije ostvario pobedu karijere.

Bez obzira na poraz, Filip će sigurno biti veoma zadovoljan urađenim na Floridi. Iz kvalifikacija je stigao do drugog kola i od ponedeljka bi trebalo da napreduje 13 pozicija i zauzme 83. mesto na ATP listi.

Monfis će u trećem kolu igrati protiv Žo-Vilfreda Conge koji je pobedio Tima Smičeka sa 2-1.

Tok meča:

Prvi set duela bio je veoma zanimljiv, pošto je od devet gemova viđeno čak pet brejkova. Krajinović je ispustio svoj servis već na startu, ali se odmah vratio i poveo je sa 4:1. Mofis je uzvratio u sedmom gemu, smanjio je na 4:3, ali poslednja dva gema dobio je Krajinović koji je na taj način poveo sa 1-0 (6:3).

Ipak, već na startu drugog seta Monfis je napravio brejk i brzo je poveo sa 3:0. Tu prednost Monfis je zadržao sve do osmog gema kada je ponovo pritisnuo servis Krajinovića i duplim brejkom je izjednačio na 1-1 (6:2).

Delovalo je da će Monfis lako privesti meč kraju posle ubedljivog drugog seta, ali to se nije dogodilo. Krajinović je nastavio sa dobrom igrom, a veliku hrabrost i stabilnost pokazao je u finišu seta.

Monfis je prvo u 10. a onda i u 12. gemu imao po dve odvojene meč lopte, ali Krajinović je ostao miran i izborio se za taj-brejk.

U 13. gemu ipak je presudilo iskustvo. Monfis je poveo sa 5:2 i tu prednost je uspeo do kraja da zadrži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: