Gudjonsen vodi Islanđane ka EP

Reprezentacija Islanda ostvarila je četvrtu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Izvor: AK

Subota, 28.03.2015.

17:49

Default images
foto: Beta/AP

Fudbaleri sa ostrva vatre i leda slavili su 3:0 u Kazahstanu, u petom meču u grupi A.

Gosti su meč u Astani rešili sredinom prvog poluvremena, pogocima veterana Ejdura Gudjonsona, Birkira Bjarnasona, te autugolom Kuntajeva posle šuta Bjarnasona.

Island se izjednačio sa Češkom na deobi prvog mesta sa 12 bodova, ali Čehe u subotu uveče očekuje duel sa drugim autsajderom grupe Letonijom.

"Vikinzi" sa krajnjeg severa su s druge strane izvrišili dodatni pritisak na igrače Holandije, koji zaostaju šest bodova pred okršaj sa Turskom, kojoj će poraz verovatno značiti kraj puta ka Francuskoj.

Islanđani su rutinski slavili u Kazahstanu, nisu previše srljali, kontrolisali su ritam igre i čekali svoje šanse, koji su maksimalno iskoristili već u prvih 45 minuta.

Domaćin je slomljen u 20. minutu. Johan Gudmundson je pronašao 36-godišnjeg Gudjonsena koji je brzom reakcijom umirio loptu, a onda je poslao dunji desni ugao gola Andreja Sidelnjikova.

Ovo je bio prvi Gudjonsenov gol za Island od septembra 2009. godine.

Samo 12 minuta kasnije meč je rešen. Gilfi Sigurdson je ubacio loptu iz slobodnog udarca sa desne strane, do usamljenog Bjarnasona koji je lako zatresao mrežu glavom sa desetak metara.

U nastavku meča gosti su neutralisali igru, trošili vreme i čekali grešku Kazahstanaca, koje su dotukli u prvom minutu nadoknade vremena. Bjarnason je dobio loptu na ivici kaznenog prostora, lažnjakom je prevario jednog defanzivca, gađao je desni ugao, lopta je pogodila jednog Kazahstanca i prevarila Sidelnjikova za konačnih 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: