U19: Pobeda nade za 'Orlliće'

Omladinska reprezentacija Srbije zabeležila je prvu pobedu u završnim kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, pošto je savladala Švajcarsku – 3:1 (2:0).

Izvor:

Subota, 28.03.2015.

16:24

Default images
fss.rs

'Orlići' su, u meču koji je odigran u holandskoj Harkemi, u drugom kolu Grupe 4 došla do važne pobede posle uvodnog poraza od domaćina minimalnim rezultatom.

Naša selekcija povela je u 12. minutu preko Ivana Šaponjića, da bi njegov klupski drug Andrija Živković u 29. duplirao vođstvo iz penala.

Sve dileme oko pobednika rešio je Šaponjić svojim drugim pogotkom, u 77. minutu, da bi konačan rezultat postavio Turkeš u 86. Sedam minuta ranije, Švajcarci su promašili jedanesterac.

Naša selekcija naredni meč igra 31. marta protiv Norveške, dok će se Holandija sastati sa Švajcarskom.

U večernjem terminu sastaju se Holandija – Norveška, a obe ekipe imaju po tri boda jer su Norvežani, takođe minimalnim rezultatom, porazili Švajcarce.

Finalni turnir prvenstva Evrope održaće se u julu mesecu u Grčkoj, a samo pobednik kvalifikacionog turnira izboriće učešće.

Sastavi:

Srbija: Manojlović, Stevanović, Jovanović, Babić, Bogosavac (od 74. Rademaher), Gajić, Desančić, A. Živković, Grujić (od 83. Bainović), Mihajlović (od 65. Luković), Šaponjić

Švajcarska: Felman, Sou, Elvedi, Losli, Klejner, Grgić, Milosavljević, Iten (od 59. Turkeš), Kamber (od 74. Cani), Oliveiri, Haziker (od 49. Paglika)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: