Runi: Sada će se plašiti Engleske

Kapiten reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je, posle pobede u kvalifikacijama nad Litvanijom (4:0), da će se Evropa ponovo plašiti 'Tri lava'.

Izvor:

Subota, 28.03.2015.

11:53

Default images
Beta/AP Photo/Matt Dunham

Čovek koji nosi traku i u Mančester Junajtedu postigao je vodeći gol na Vembliju, svoj 47 u nacionalnom dresu, pa je tri pogotka daleko do preticanja sera Bobija Čarltona na vrhu liste najboljih strelaca svih vremena. Takođe, ekipa Roja Hodžsona zabeležila je sedmi uzastopno trijumf od Svetskog prvenstva u Brazilu.

"Mislim da smo u mečevima posle Mundijala bili fantastični. Zabeležili smo neke velike pobede, postižemo golove, delujemo energično kao tim koji igra sa dosta tempa, pa shodno tome mislim da će nas se timovi širom Evrope plašiti", rekao je Runi.

Englezi su zadržali stoprocentan učinak u grupi E kvalifikacija za EURO 2016 sa pet pobeda, a duel protiv Litvanije obeležio je i Hari Kejn. Napadaču Totenhema, koji ove sezone igra fenomenalno, bilo je potrebno minut i dvadeset sekundi da po ulasku na teren postigne debitanski gol za svoju zemlju.

"Fantastično. Internacionalni mečevi se u velikoj meri razlikuju od klupskih, pa nije mala stvar postići debitanski pogodak posle samo 80 sekundi. To je nešto neverovatno za Harija. Svi smo oduževljeni i nadamo se da je ovo samo prvi u mnogo golova", istakao je Runi.

Sam Kejn je trenutak postizanja gola opisao kao 'ostvarenje sna', a u igru je ušao upravo umesto 'Vaze'.

"Ovo je početak o kome sam sanjao, a kada vidim kako se ostvaruje je nešto fenomenalno za mene. Sve mi je pomalo mutno u sećanju, ali sam oduševljen. Oduševljen zbog tima, ali pre svega zbog pobede. Predstavljati svoju zemlju na najvišem mogućem nivou, u seniorskoj konkurenciji, predstavlja nešto posebno, a ja se nadam da ću uspeti sa istim uspehom da to činim", rekao je Kejn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: