SAD pojačava stručni štab

Nekadašnji selektor nemačke fudbalske reprezentacije Berti Fogts imenovan je za tehničkog savetnika selekcije SAD, saopštila je Fudbalska federacija.

Izvor: ÐN

Petak, 27.03.2015.

22:23

Default images

Šezdesetosmogodišnji Fogts, koji je na Mundijalu u Brazilu prošle godine bio pomoćnik selektora SAD Jirgena Klinsmana, sada je dobio stalni angažman sa reprezentacijom.

"Imali smo fantastično iskustvo sa Bertijem tokom Mundijala 2014. Njegovo iskustvo i znanje su od velikog značaj za nas", rekao je Klinsman, koji je bio kapiten nemačke reprezentacije koja je sa Fogtsom na klupi osvojila prvenstvu Evrope 1996. godine.

Fogts je za nemačku selekciju igrao 96 puta i bio je član reprezetacije Zapadne Nemačke koja je osvojila titulu svetskog prvaka 1974. godine.

On je bio selektor Nemačke od 1990. do 1998. godne, pre nego što je radio sa nacionalnim timovima Kuvajta, Škotske, Nigerije i Azerbejdžana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: