Grci protiv nasilja u fudbalu

Grčka vlada predstavila je u Atini predlog novog, strožeg zakona za borbu protiv nasilja u fudbalu.

Izvor: ÐN

Petak, 27.03.2015.

21:22

Default images
Beta/AP Photo/Panayiotis Tzamaros

Ovaj zakon predviđa velike kazne i suspenziju klubova iz evropskih takmičenja.

Vlasti bi, po predlogu zakona koji će Parlament tek razmatrati, mogle da odgovorne za nasilne incidente kažnjavaju u iznosu od 10.000 do 25 miliona evra, da narede odlaganje ili otkazivanje sportskih događaja, pa i da zabrane klubovima učešće u evropskim takmičenjima.

Predložene su i kazne za medije koje prikazuju ili izazivaju nasilje, kao i zatvorske kazne za nedozvoljenu distribuciju ulaznica.

Jedna od odredbi je da fudbalske sudije budu obavezne da vlastima prijave svoju imovinu.

"Nadam se da svi razumeju da je ova vlada rešena da se bori protiv bolesti u grčkom sportu. Želimo da sarađujemo sa svim nadležnim institucijama i uveren sam da ćemo uspeti u zajedničkom cilju", rekao je zamenik ministra kulture zadužen za sport, Stavros Kondonis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: