Turkiš Erlajns želi Ligu šampiona

Turska aviokompanija „Turkiš Erlajns“ objavila je da želi da doda Ligu šampiona među fudbalske klijente koje sponzoriše.

Izvor: ÐN

Petak, 27.03.2015.

18:12

Default images
Beta/AP Photo/Niranjan Shrestha

Vrednost ugovora koji „Turkiš Erlajns“ želi da ponudi za Ligu šampiona nije obelodanjen, ali je poznato da to takmičenje po aktuelnim sponzorskim ugovorima dobija između 55 i 65 miliona evra godišnje.

Nacionalna aviokompanija Turske saopštila je da je odbor odlučio da će „Turkiš Erlajns“ biti avio sponzor Lige šampiona, koja se smatra jednom od najprestižnijih na svetu.

Ugovor ima za cilj da doprinese globalnoj svesti o brendu, dodaje se u saopštenju.

„Turkiš Ertlajns“ je već sponzor nekoliko fudbalskih klubova među kojima su Barselona i Borusija Dortmund, a prema pisanjima svetskih medija vode se pregovori i sa londonskim Čelsijem. Osim toga, stoji iza najjačeg evropskog košarkaškog takmičenja (Evroliga), a od zvezda koje sponzorišu najveće su Lionel Mesi, Didije Drogba, Kobi Brajant...

U strahu od konkurenata – „Katar Ervejza“, „Emirejts Erlajnsa“ i „Etihad Ervejza“, Turci žele da prošire flotu na 450 aviona do 2023. godine, kao i da Istanbul postave kao regionalnog lidera ispred Dubaija, Abu Dabija i Dohe.

UEFA namerava da u sponzorski pul, pored „Hajnekena“, „Gazproma“, „Nisana“, „Plej-stejšna“, „Unikredit“ i „Masterkarda“ dovede i vazduhoplovnu kompaniju.

„Turkiš Erlajns“ drži bezbednosti rekord sa ’samo’ 900 smrtnih slučaja od 1959, a sada ističe da želi da potroši velike količine novca na fudbalska sponzorstva. Međutim, to možda i nije toliko pametno, pošto se poslednja nesreća ove kompanije desila trećeg marta, kada je avion erbas 330 promašio stazu. Na sreću, nije bilo žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: