CZ protiv FSS: Mijailović nije naš

Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je da Nikola Mijailović više nije član ’crveno-belih’ i da se to neće promeniti.

Izvor: JT

Petak, 27.03.2015.

12:25

Default images
Starsportphoto

Mijilović je reagovao posle odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja je presudila je u korist nekadašnjeg kapitena u njegovom sporu sa klubom.

’Crveno-beli’ su odlučili da jednostrano raskinu ugovor sa nekadašnjim kapitenom, a kao razlog su naveli kršenje klupske discipline.

Međutim, Mijailović je tužio klub, a Disciplinska komisija je odbila je odluku kluba sa obrazloženjem da nema utemeljenje u propisima fudbalske organizacije. To ujedno znači da Mijailović treba da se vrati u trenažni proces, ali iz kluba kažu da se to neće desiti.

Upravni odbor Fudbalskog kluba Crvena zvezda je već doneo konačnu odluku da Nikola Mijailović nije više član našeg kluba i tu se neće ništa menjati. Fudbalski klub Crvena zvezda neće više davati izjave na ovu temu s obzirom da je ona za nas završena“, rekao je predsednik kluba.

Zvezda je pokrenula disciplinski postupak protiv Mijailovića zbog kršenja klupske discipline i sukoba sa Milošem Bosančićem. Međutim, pravi razlog zašto je on nedugo zatim i izbačen iz tima bila su anonimna pisma, čiji je navodno on potpisnik, u kojima su iznete teške optužbe na račun Zvezdana Terzića, generalnog direktora kluba. Usledila je suspenzija, zatim disciplinski postupak i na kraju raskid ugovora na štetu igrača.

"Mijailović ima ugovor sa Zvezdom do juna 2016."

Predsednik pravne komisije fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Milošević pojasnio je da to što Disciplinska komisija FSS nije potvrdila odluku ’crveno-belih’, ne znači da je ona nevažeća.

Disciplinska komisija FSS je odbila da potvrdi odluku kluba iz razloga što izrečena sankcija, koja je u okviru disciplinskog pravilnika FK Crvena zvezda, nije u skladu sa disciplinskim pravilnikom FSS, a to je samo pitanje forme, ne i suštine. Tako, na primer, disciplinski pravilnik FSS predlaže isključenje, dok prema FIFA preporuci i prema obavezujućem (tipskom) ugovoru, raskid je sankcija“, rekao je Milošević.

Milošević je pojasnio da Mijailović ima ugovor do juna 2016. godine i da može da se obrati Arbitražnom sudu FSS.

Disciplinski pravilnikom FSS je predviđeno da, ukoliko disciplinska komisija FSS ne potvrdi odluku kluba, ta odluka i dalje važi na nivou kluba. Shodno tome, Nikola Mijailović nije igrač Crvene zvezde, niti ga FSS može vratiti, što se vidi iz izjave predsednika disciplinske komisije Žarka Stevanovića. Istine radi, ono što će biti sporno jeste da, ukoliko se Nikola Mijailović obrati Arbitražnom sudu FSS, za naplatu svih daljih potraživanja do isteka ugovora koji on ima do juna 2016. godine“, izjavio je Milošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: