EURO 2016: Rusi gostuju u Podgorici

U petak se nastavljaju kvalifikacije za EURO 2016, na programu je devet utakmica u gurpama C, E i G.

Izvor: AK

Petak, 27.03.2015.

10:50

Default images
foto: Beta/AP

U grupi C u Sevilji se igra ključni duel u borbi za direktan plasman u Francusku, Španija dočekuje Ukrajinu, sa kojom deli drugo mesto, tri boda iza lidera Slovačke.

U grupi E Engleska, Slovenija i Švajcarska dočekuju autsajdere Litvaniju, San Marino i Estoniju, pa se očekuje da odnos ostane isti. Derbi dana igra se u grupi G, Crna Gora dočekuje Rusiju, i to je poslednja šansa "sokolovima" da ostanu u igri za EP.

Sve utakmice igraju se od 20:45 časova. Mečevi preostalih grupa na programu su tokom vikenda.

U grupi C Slovačka ima maskimalan učinak iz četiri kola, a u petak dočekuje poslednjeplasirani Luksemburg. Očekuje se lagana pobeda domaćina, pa Španija i Ukrajina igraju ključni meč. Ko izgubi u Sevilji, biće verovatno na šest bodova od prvog mesta, a pobednik će biti u sjajnoj poziciji da osigura drugu poziciju i direktan plasman u Francusku.
foto: Beta/AP
"Svi znaju koliko je snažna Španija. Ipak, znamo kako da im zatvorimo prostor za igru i onemogućimo im njihov ritam. Ne želimo naravno da igramo previše otvoreno, ali nećemo ni "kampovati", tražićemo svoju šansu. Imamo dobar tim, nekoliko sjajnih individualaca koji mogu da reše meč", rekao je vezni igrač Ukrajine Denis Olinjik.

Makedonija se i dalje nada da može bar do baraža za EURO, naš južni sused može da dođe na tri boda od treće pozicije, a tu očekuju Ukrajince.

"Naš prvi cilj je da budemo ispred Belorusije i Luksemburga u grupi, ali i dalje imamo šanse da izborimo baraž. Ako pobedimo, to će biti pritisak za trećeplasiranu Ukrajinu, tako da je ovo možda ključna utakmica", rekao je selektor Makedonije Boško Đurovski.

Grupa C:
Španija – Ukrajina
Makedonija – Belorusija
Slovačka – Luksemburg

Tabela: Slovačka 12, Španija 9, Ukrajina 9, Makedonija 3, Belorusija 1, Luksemburg 1
foto: Beta/AP
U grupi E favoriti dočekuju autsajdere, pa se očekuje da ne bude promena na tabeli tokom vikenda. Englezi jure petu uzastopnu pobedu, dok Slovenija i Švajcarska u slučaju kiksa gube korak u borbi za drugo mesto.

Litvanija je izjednačena sa ove dve selekcije, pa je ovaj petak ključan za ovu baltičku selekciju, koja gostuje na Vembliju.

"To je podmlađeni tim koji ima sveže ideje na terenu. Sada su brži i kreativniji. Prvih 10-15 minuta će biti najvažniji. Moramo biti mirni i izbeći greške. Svaki minut posle toga će nam dizati samopouzdanje", rekao je selektor Litvanije Igoris Pankratjevas.

Slovanija ne bi trebalo da ima problema sa nejakim San Marinom, ali su "Zmajčeki" veoma oprezni pred duel u Ljubljani.

"San Marino se dobro držao protiv Engleza, prva dva gola su primili iz prekida. Nisu toliko lak protivnik. Mislim da će protiv nas igrati otvorenije, ako bude tako, biće nam lakše. Jasno je da moramo napasti od prvog minuta", rekao je štoper Partizana Branko Ilić.

Grupa E:
Engleska – Litvanija
Slovenija – San Marino
Švajcarska – Estonija

Tabela: Engleska 12, Slovenija 6, Švajcarska 6, Litvanija 6, Estonija 4, San Marino 1
foto: Beta/AP
U centru pažnje u petak biće Podgorica, gde Crna Gora čeka Rusiju. Fabio Kapelo se vraća na teren Pod Goricom, gde pre četiri godine nije uspeo da slavi sa Engleskom. Dva tima su izjednačena na deobi trećeg mesta, eventualni poraz praktično znači oproštaj od EP.

"Crna gora ima nezgodan tim kada igra kod kuće. Imaju vešte igrače i veliku podršku sa tribina. Ovo je posebno mesto za mene, pre svega što sam veliki prijatelj sa Dejanom Savićevićem", rekao je selektor Rusije Fabio Kapelo.

Duel u Podgorici pokušaće da iskoristi Švedska i učvrsti se na drugom mestu, te nastavi trku za neočekivanim liderom Austrijom. Skandinavci gostuju poslednjeplasiranom timu grupe Moldaviji.

"Znamo da će biti veoma teško jer Švedska ima mlad, agresivan i talentovan tim, a imaju i Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera sveta. Ali ne plašimo se, nemamo šta da izgubimo. Posle poraza od Lihtenštajna kod kuće, dugujemo navijačima. Zadovoljiće nas i remi, ali ćemo pokušati da ih iznenadimo", rekao je selektor Moldavije Aleksandru Kurteian.

Grupa G:
Crna Gora – Rusija
Lihtenštajn – Austrija
Moldavija – Švedska

Tabela: Austrija 10, Švedska 6, Rusija 5, Crna Gora 5, Lihtenštajn 4, Moldavija 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: