"Bez titule odgovornost na upravi"

Potpredsednik Partizana Milorad Vučelić izjavio je da će u slučaju da klub ne osvoji titulu odgovornost snositi uprava.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 26.03.2015.

13:34

Default images
Starsportphoto

Partizan je u sredu smenio trenera Marka Nikolića, iako su ’crno-beli’ i dalje prvi sa dva boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu i blizu su finala Kupa Srbije.

Umesto njega na mesto prvog trenera postavljen je doskorašnji strateg Voždovca Zoran Milinković.

„Kada sam zimus rekao da je titula na kocki mislio sam na Cezarovu izreku 'Kocka je bačena'. Sada smo pregazili Rubikon i krenuli ka tituli, a izreku ću završiti kada vratimo trofej. Zoran Milinković je jedini trener sa kojim smo razgovarali. Bilo je predviđeno da posle šest kola sednemo sa trenerom i procenimo šta nam je činiti. Mislimo da nam borbenost, znanje, pripadnost Partizanu i druge trenerske i ljudske osobine Zorana Milinkovića omogućavaju da osvojimo titulu koja nam je izmakla prošle godine“, rekao je Vučelić.

On je potom rekao pomalo čudnu izjavu da će u slučaju da klub ne osvoji titulu odgovornost snositi klub, što nije bio slučaj dok je trener bio Marko Nikolić.

„Mislim da smo ovim izborom napravili korak više. Imamo najbolji tim i verujem da iz njega može više da se izvuče. Ako ne osvojimo titulu, uprava će snositi odgovornost. Pre nego što dođemo do toga, odgovornost do kraja nose trener i igrači. Oni se takmiče i trebalo bi da budu u centru pažnje“, dodao je potpredsednik Partizana.

Pre smene Nikolića regovao je i predsednik JSD Partizan Duško Vujošević rekavši da su postojale opstrukcije u klubu.

„Vujošević verovatno misli na onu početnu priču o smeni i nesporazumu o kojem smo dovoljno pričali. To je jedina opstrukcija, iako je na to mislio, inače Marko Nikolić nije imao nikakav problem sa opstrukcijom“, zaključio je Vučelić.

Nedić: Nikolić nije imao sreće

Starsportphoto
Vojislav Nedić, koji je takođe jedan od potpredsednika Partizana, dodao je da je Zoran Milinković bio na listi želja od ranije.

„Milinković nam je bio želja i ranije, pratili smo ga dugo. Setimo se kako je Vojvodina igrala protiv Partizana. Njegovim dolaskom smo dobili na snazi i sigurnosti. Milinković je gospodin koji poseduje pobednički mentalitet“, rekao je Nedić.

Nedić je istakao da Nikolić nije imao sreće.

„O bivšem treneru sve najbolje, bio marljiv, radi se o studioznom treneru, koji pravi savremena stremljenja u fudbalu. Imao je peh da je bio kažnjen i nije mogao da sedi na klupi tri utakmice. Nova uprava je vrlo odgovorna i preduzimljiva, već je mnogo učinjeno da planu stabilizacije kluba, to svi koji rade u Partizanu znaju. Dovođenjem novog trenera smo pokazali da smo aktivni“, kazao je on.

Potpredsednik se potom osvrnuo i na činjenicu da će Crvena zvezda u sledećem kolu igrati u Novom Pazaru pred praznim tribinama.

„Interesantno je da Partizan uvek igra sa Novim Pazarom pred publikom, a neko drugi…“, zaključio je zagonetno Nedić koji je prethodno naveo da je Petar Škuletić morao da ode iz kluba zbog ponašanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: