Može li 'Doktor' do desete titule?

Pod reflektorima staze “Losail” tradicionalno startuje Moto GP šampionat, a ovaj preti da bude jedan od najuzbudljivijih u poslednje vreme.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.03.2015.

11:12

Default images
© 2015 Yamaha Motor Racing Srl

Velika nagrada Katara označiće početak velike borbe u kojoj se očekuje da će glavne uloge imati branilac titule Mark Markes, preporođeni Valentino Rosi, kao i njihove timske kolege Horhe Lorenco i Dani Pedrosa.

Veliki broj vozača će biti pretendenti za mesta na podijumu, pa je sva prilika da će ljubitelji motociklizma zaista uživati u narednih osam meseci…

Prošla sezona protekla je u potpunosti u znaku Marka Markesa, a kako ju je započeo bilo je samo pitanje kada će osigurati titulu, pošto je bilo jasno da nema pravog rivala. Mladi Španac, koji je nedavno proslavio 22. rođendan, nanizao je deset trijumfa na startu prošlogodišnjeg šampionata, a do kraja je upisao još tri. Uz još jedan podijum, to mu je bilo više nego dovoljno da osvoji drugu titulu u najjačoj klasi, a svoju četvrtu ukupno.

Na kraju je imao 67 bodova prednosti u odnosu na ‘Doktora’, kojem je to bio najbolji plasman od 2009. godine, kada je osvojio svoju poslednju od devet titula. Činjenica da mu je Rosi bio najveći konkurent dovoljno govori, kao i to da je Italijan iza sebe ostavio Lorenca i Pedrosu, a sve to znači da će ova sezona svakome od njih biti prilika za iskupljenje, a može se reći čak i osvetu…

Tokom predstojeće sezone neće biti mnogo novih pravila i propisa iz prostog razloga zato što su velike promene najavljene za 2016. godinu. Sama ta činjenica naterala je, na primer, ‘Doktora’ da produži ugovor sa Jamahom do kraja naredne sezone, jer želi da bude svedok nove kraljevske klase. Od toga nas deli godinu dana, a sada je vreme da uživamo u poslednjoj sezoni najjače klase kakvu je znamo od 2013. godine.

Najavu ovogodišnjeg Moto GP šampionata pročitajte u našoj rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: