Cakoviću vikali "Ubij Srbina"

Srpski golman Vilson Caković izjavio je da su ga posle bacanja zastave ’Velike Albanije’ vređali svi na stadionu, uključujući i njegove saigrače.

Izvor: ÐN

Četvrtak, 26.03.2015.

10:56

Default images

Caković je minulog vikenda izazvao veliku buru "bacanjem" zastave ’ Velike Albanije’ na utakmici albanskog prvenstva.

Na zastavi je bila napisana i poruka: "Nema Albanije bez Kosova i Čemerije (albanski izraz za severni deo Grčke, prim aut.)"

Nekadašnji omladinski reprezentativac Srbije, koji je prošao fudbalsku školu Crvene zvezde, trenutno je u rodnom Gornjem Milanovcu kod roditelja, a u izjavi Tanjugu ističe da je na meču između Apolonije i Tirane odreagovao onako, kako bi to na njegovom mestu, uradio svaki Srbin.

"Protivnički tim se bori za titulu, a iza sebe su imali dve loše utakmice, dok su nama bodovi bili važni za opstanak. Prilikom, kako smatram, dosuđenog nepostojećeg penala za Tiranu njihov navijač je preskocio ogradu, utrčao u teren i ispred mene raširio zastavu takozvane velike Albanije", izjavio je Caković.

Prema njegovim rečima, potom je nastao haos, iako je sve vreme od dolaska u klub 2013. godine, bio miljenik svojih navijača.

"Stizale su uvrede sa svih strana, od mojih saigrača i igrača gostujuće Tirane, ali i navijača. Svi su me razočarali i mislim da za mene više tamo nema mesta. Rukovodstvo se još nije izjasnilo, ali mislim da je priča završena", kaže Caković i dodaje da su pojedini navijači skandirali "Ubij Srbina".

Da bi se situacija smirila, trener je Cakovića izveo iz igre, a Tirana je na kraju dobila meč sa 2:0.

Vilson je 2013. godine iz švedske Asiriske prešao u Apoloniju, ima ugovor do leta, predstoje mu razgovori sa upravom, ali njegova želja je da ponovo zaigra na severu Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: