Alonso: Ni uragan me ne bi pomerio

Vozač Meklarena Fernando Alonso demantovao je navode svog tima vezane za težak udes koji je imao tokom predsezonskih testiranja u Barseloni.

Izvor: JT

Četvrtak, 26.03.2015.

10:11

Default images
© McLaren 2015

Alonso je u tom udesu doživeo potres mozga i četiri dana je proveo u bolnici, zbog čega je i propustio otvaranje sezone u Australiji.

Britanski tim je nekoliko dana posle udesa istakao da je nalet vetra uticao na to da Alonso izgubi kontrolu, što je Španac pred Veliku nagradu Malezije oštro negirao.

Definitivno se to nije desilo. Čak ni uragan ne bi pomerio bolid pri toj brzini”, naglasio je Alonso i istakao da ta teorija, koju je izrekao prvi čovek Meklarena Ron Denis, nije bila od pomoći, “Međutim, konfuzija je došla zbog prvih izjava koje su se pojavile kada je pritisak na svima bio veliki, a ja sam bio na intenzivnoj nezi i svi su očekivali da će neko nešto reći. Jasno je da je problem bio u bolidu, ali razlog ne može da se pronađe u podacima u ovom trenutku”.

Alonso je takođe istakao da je svest izgubio tek kada mu je pružena lekarska pomoć, ali je i negirao spekulacije medija da nije znao gde se nalazi.

Bio je to manje-više normalan potres mozga. Otišao sam u bolnicu u dobrom stanju. Ne sećam se šta se desilo u bolnici između 14 i 18 časova, ali to je normalno, zbog lekova. Nisam se probudio misleći da je 1995. godina, niti sam govorio italijanski, ništa što se pisalo nije tačno. Sećam se nesreće, kao i svega posle nje i ono što se desilo narednog dana”, rekao je Alonso.

Meklaren je u saopštenju u kojem je potvrdio Alonsov povratak istakao da je Španac imao probleme sa upravljanjem pre udesa, ali nisu poznati razlozi za to. Tim je zbog toga u njegov bolid stavio dodatni sensor da bi prikupio više podataka.

U podacima ništa nije jasno da bismo mogli da kažemo koji su bili razlozi udesa, ali sam definitivno imao probleme sa upravljanjem u trećoj krivini. Bolid je krenuo udesno, a kada sam prilazio zidu, kočio sam u poslednjem trenutku, promenio sam brzinu, ali, nažalost, tog dana su nam nedostajali neki delovi”, rekao je Alonso.

Alonso je u četvrtak dobio zeleno svetlo da vozi u Malaziji, a trka na stazi “Sepang” na program je u nedelju u 9 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: